Bucuria unui întemniţat…


Bucuria unui întemniţat…

În celuala rece din Roma, printre întemniţaţii, care fuseseră prinşi de autorităţi mai greu sau mai usor; întemniţaţi care aveau la activ păcate grosolane (pe care nici un e bine sa le pomenim acum), era un om deosebit de ceilalţi. Dacă ai fi avut ocazia să-l întrebi: „Domnule, ce ai făcut de ai ajuns aici?”, el ar fi răspuns: ” Sunt aici pentru I-am fost loial Domnul Isus Hristos, sunt aici din pricina Lui aici. ” Parcă îi văd pe colegii de temniţă când a venit pentru prima data acest om in celula, cum l-a intrebat: ”Tu de ce ai ajuns aici?” Acelasi ranspuns:”Pentru Isus”.(Filipeni1:)

Oare cine sa fie omul acesta? El este cel care altadata avand in maini scrisori si fiind imputernicit de marii preoti pentru a aruca in temnita pe cei care merg pe Calea mantuirii, dar acum el ?… , da el a ajuns in temnita tocmai pentru acelasi motiv, tocmai datorita aceleiasi Cai si aceluiasi Hristos. Oare este pentru prima data intr-o astfel de incapere? Nu a mai fost odata in cetatea Filipi(o colonia romana) si pentru ca nu a acceptat sa fie laudat de catre slujitorii diavolului,a fost batut zdravan, iar apoi fara sa cineze a fost aruncat “in temnita din launtru”.Era noapte, insa pe la miezul noptii in celula se aud doua voci(una era a omului despre care vorbim, cealalta a unui frate de-al lui, al lui Sila).Aceste voci nici nu se tanguie, nici nu striga de durere, ele se unesc inca odata pentru a canta si pentru a se ruga Celui nevazut, dar simntit chiar in celula. Si in timp ce ei cantau se produce un cutremur de pamant , usile temnitei se deschid, legaturile fiecarui intemnitat cad la pamant, si paradoxal nici un prizonier nu evadeaza …era prea frumoasa admosfera pentru a fi schimbata. Temnicerul, care adormise( pe fondul cantarilor), e gata sa se ucida, dar omul despre care vorbim striga: “Sa nu-ti faci nici un rau, toti suntem aici”. Si de acum incepe bucuria chiar inainte de a iesi pe portile groase ale celulei (de ce ?…Pentru ca temnicerul devine un mantuit al lui D-zeu). Stiti cine este omul acesta: fostul Saul din Tars, actualul apostol Pavel.

Si acum dupa ce am vazut fondul pe care s-a format Biserica din Filipii, si o parte din membrii ei( familia temnicierului), haideti sa privim la mesajul predominant pe care il are ap. Pavel pentru aceasta Biserica. Sa nu uitam ca el se afla in inchisoarea din Roma(am vazut motivul pentru care a ajuns aolco), si din aceasta celula, cand scrie filipenilor el de 16 ori foloseste cuvantul “bucurie”.Nu numai ca vorbeste despre bucurie, sau ca ii indeamna pe destinatari sa fie bucurosi, el spune: “Bucurati-va impreuna cu mine”. Este o intrebare care m-a framanta puternic”:Exista intr-o temnita bucurie?Da exista insa nu petru toti.

Apostolul Pavel atunci cand a scris filipenilor el avea bucurie cel putin in 3 dimensiuni:

1. Bucurie in rugaciune(1:30);

2. Bucurie in credinta(1:25);

3. Bucurie in Domnul(3:1,4:4);

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s