Egiptul secolului nostru…


Egiptul secolului nostru…

Text biblic:  Gen. 12:10-20

Pentru fiecare patriarh a existat un Egipt, şi uneori chiar acelaşi. Avraam a avut parte de Egipt (Gen.12:10). Isaac a avut Egiptul lui (26:2), şi el a fost tentat (motivat de foamete) să se coboare în Egipt (pentru că pentru a ajunge din Canaan în Egipt trebuie să cobori din toate punctele de vedere). Şi Iacov a ajuns în Egipt, chiar dacă numai la sfârşitul vieţii,însă el împreună cu Iosif (fiul său), a fost o excepţie pentru că, deşi au intrat în Egipt, Egiptul nu a intrat în ei. În decursul istoriei, toţi oameni care au fost aleşi de Dumnezeu au fost tentaţi să „intre ” în „Egipt”, şi chiar putem spune că a exitat chiar un „Egipt” al secolului lor. Şi secolul în care trăim are „Egiptul ” lui.

Ce sa fie oare, Egiptul, pentru secolul XXI?
Egiptul secolului nostru e reprezentat de suma tuturor obiceiurilor, evenimentelor, trăirilor care nu sunt bazate pe Scripturi(pe Biblie).De tot ceea ce ne oferă lumea în care trăim, mai ales prin mass-media: imagini şi filme imorale, modă exagerată (care pune accent pe trup în detrimentul sufletului). Uneori „Egiptul” se materializează prin baluri, banchete,discoteci, localuri( în care destrăbălarea e ridicată la rang de cinste) şi prin toate celelalte care se află pe „tava” diavolului, „tava” cu care ne îmbie în fiecare zi, de dimineaţa până seara.
Deviza Egiptului este: viaţa este scurtă, de aceea Trăieşte clipa!, Nu pierde ocazia!, Exprimă-te liber!; fără să ne spuna că, atunci când ascultăm de el suntem de fapt robii lui, şi nicidecum liberi.

1.Pornind spre Egipt… (v.10)
întotdeauna când vei porni spre Egipt, porneşti pe cont propriu (Dumnezeu nu te va trimite să cobori în Egipt, decât atunci când vrea să fii un „Iosif” pentru Egipt)
-Avraam până în momentul despre care vorbim nu a făcut nici măcar un pas, pe care să nu-l fii poruncit Dumnezeu, dar acum… foametea pentru Avraam a părut a fii mai importantă decât porunca lui Dumnezeu…

2.Apropiindu-te de Egipt (v.12)
apropierea de Egipt te conduce la păcat (minciună, priviri păcătoase, etc)

3.Primindu-te bine Egiptul… (v.16)
Întotdeauna la început (doar) Egiptul te va „primi bine”

Nu uita în Egipt şi Faraon te va trimite spre Canaan, şi chiar te va corecta când greşeşti (Faraon indirect la întrebat pe Avraam „de ce m-ai minţit?”) Până şi Faraon îţi va spune: Avraam, Egiptul nu e pentru tine!
Dacă te-a prins cumva Egiptul nu rămâne în Egipt, urcă urgent (până se mai poate) spre Canaan

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Genesa, Studiu Biblic. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Egiptul secolului nostru…

  1. Pingback: Înapoi la altar! « Caleb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s