Circumstanţele umile din Ieslea Betleemului…


l

 

Circumstanţele umile din Ieslea Betleemului…

 

Max Lucado a descris lucrurile în modul următor:”Grajdul pute, pământul este tare, fânul rar. Din tavan atârna pânze de păianjen şi şoarecii fug încoace şi încolo. Maria priveşte chipul Fiului ei. A Domnului ei. Priveşte la maiestuozitatea sa. În acest moment fiinţa care întelege cel mai bine cine este Dumnezeu şi care este planul Acestuia, este o adolescenta dintr-un grajd mizer. Işi aminteşte cuvintele îngerilor:” Împaraţia lui nu va avea sfarşit…” Maiestuozuitatea în mijlocul lumescului. Sfinţenie în mizeria bălegarului şi transpiraţiei. Divinitate ce intra în lume pe pământul unui grajd.

Acest copilaş conducea cândva universul. Veşmintele eternităţii au fost schimbate cu zdrenţele care-I ţin de cald. Sala tronului sau de aur schimba cu un adăpost murdar pentru animale. Îngerii care I se inchinau înlocuiti de păstori. Iar între timp oraşul fredona fara sa stie că Dumnezeu le-a vizitat planeta. Hangiul n-ar fi crezut niciodata ca tocmai l-a vazut pe Dumnezeu în frigul de afară. Iar oamenii ar fi ironizat orice om care le-ar fi spus că Mesia se afla în bratele unei adolescente, la marginea satului lor. Erau prea ocupaţi pentru a putea accepta o asemenea posibilitate. Insa cei care au ratat sosirea Maiestăţii Sale in acea noapte, n-au facut-o din răutate, ci pentru că nu l-au căutat. Puţin s-au schimbat lucrurile in 2000 de ani, nu-I asa?”

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Maxime, Naşterea Domnului Isus. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.