Pe drumul care duce la Efrata (la Betleem)…


Pe drumul care duce la Efrata (la Betleem)…

Text biblic:Gen.35:19

E posibil ca pe acest drum să existe moarte, uşi închise, respingere, spate întors şi priviri suspicioase? În acest loc care tradus din ebraica înseamnă:”Casa pâinii” (Beth-lehem), să fie uneori foamete (Rut 1) ? E posibil ca în acest loc „marcat” de anonimatul în care se afla de vremuri, să se nască cel mai important din Univers: Domnul Isus Hristos? E posibil ca în săracia unei iesle (şi încă a Betleemului) să se nască cea mai mare comoară din lume?

Da e posibil…. Pentru că EL a venit în cele mai sărace locuri, ca toţi să aibă acces la EL, şi „păstorii” şi chiar şi „magii”.

Ce poţi găsi pe drumul care duce la Betleem?

Au călătorit pe el şi magii (venind din Răsărit), au călătorit şi păstorii şi chiar Iosif cu Maria (venind din Galileia), pentru că nu există poziţie geografică pe Terra din care să nu poţi ajunge la Betleem.

1. Se află multe obstacole (piedici) (Mat.2)

Pentru magii care au venit „din Rasarit ” (de la aprox. 3500 km) nu au constituit obstacole nici distanţa, nici vremea, ci obstacolul a aparut din locul din care te-ai fi aşteptat cel mai puţin să apară şi anume: Ierusalim. Cum? Din Ierusalim, cetatea lui Dumnezeu să apară piedica? Da. Pentru că piedicile pe acest drum apar de unde nu te aştepţi să apară.

Prezenţa lui Irod a costituit o piedica pe drumul magilor de la Răsărit la Betleem.Dar Dumnezeu prin providenţa Sa, a îndepărtat această piedică, şi magii au ajuns la Betleem călăuziţi de Cer (prin stea), nu de pământ.

2. Se merge în grabă (Luc. 2:18 )

In timp ce păstorii stăteau de strajă în jurul turmelor lor (afară din Betleem), din cer au venit nişte îngeri care au vestit naşterea Mântuitorului. Cum au aflat această minunată veste păstorii au plecat cu repeziciune spre Betleem. Nu i-a mai interesat ce se intâmplă cu oile (deşi aceasta era slujba lor), ei au plecat in graba la Betleem.

Probabil că au fost mulţi care l-au căut pe Isus după ce Irod a dat porunca ca toţi baieţii de la doi ani în jos să fie omoraţi, dar nu l-au ma gasit la Betleem pentru ca el plecase. Nu ştiu cât timp te va mai aştepta pe tine Domnul Isus la Betleem, s-ar putea să fie ultimul tău drum spre Betleem, de aceea te îndemn, du-te îngrabă. Nu pentru că acolo se află Iosif , nici măcar pentru că e Maria, ci pentru că acolo se află ISUS, posibilul tău Mântuitor (posibil pentru că, dacă nu-l accepţi, El nu e Mântuitor pentru tine).

3. Se iau noi hotărâri (Rut1:19 )

Rut pe drumul care ducea de la Moab spre Betleem s-a hotarat pentru adevaratul Dumnezeu (Dumnezeul evreicei Naomi, care era soacra ei). Putea să aleagă drumul Moabului (la fel cum a făcut cumnata ei, Orpa), şi să se întoarcă înapoi la sistemul lumesc, la dumnezeii Moabului, dar ea a zis: „Orice mi s-ar întâmpla eu mă duc la Betleem” şi vreau ca Dumnezeul soacrei mele, Naomi, să fie de acum încolo şi Dumnezeu meu”. Frumoasă hotărâre!

Pentru că suntem în săptămâna premergătoare sărbătorii naşterii Domnului şi din acest punct de vedere suntem pe drumul care duce la Efrata (la Betleem), să fim atenţi la obstacole (si dacă se poate să le ocolim, dacă nu măcar să trecem peste ele făra să ne afecteze), să mergem în grabă spre Cel care acum 2000 de ani se afla la Betleem, şi cu siguranţă că atunci când ii vom vedea sfinţenia, vom fii determinaţi să luam noi hotărâri.

Domnul sa ne ajute!

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Genesa, Naşterea Domnului Isus, Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pe drumul care duce la Efrata (la Betleem)…

  1. Pingback: Mesaje biblice privitoare la Naşterea Domnului Isus Hristos | cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.