Copilaşul care a schimbat lumea…


Copilaşul care a schimbat lumea…

Text biblic:Is.9:1-6

Se poate oare ca un Copilaş să schimbe o lume pe care nu au reuşit să schimbe, sisteme politice, preşedinţii, dictaturi şi democraţii… Se poate ca un simplul Copil să schimbe o lume… Da.

ISUS a schimbat lumea

1.De la întuneric la lumină(8:21,22;9:2)

„Poporul, care umbla în întunerec, vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină.”

2.De la necaz la bucurie…(v.3)

„Totuş întunerecul nu va împărăţi vecinic pe pămîntul în care acum este necaz.”(v.1a)

„Tu înmulţeşti poporul, îi dai mari bucurii; şi el se bucură înaintea Ta, cum se bucură la seceriş, cum se veseleşte la împărţirea prăzii.” (v.3)

Atunci cand spun ca Dumnezeu a schimbat lumea de la necaz la bucurie, ma refer la necazul din contextul capitolului 8 si 9. Daca vei citi cu atentie sfarsitul cap. 8 (v.21,22) veţi observa că se sfârşeşte pomenind un anume necaz… E vorba de necazul care vine pentru că poporul s-a ândepărtat de Dumnezeu. Necazul produs de pacat.Nu vreu să spun că nu vor fi deloc necazuri pentru credinciosi ( pentru ca s-a intrupat Domnului Isus Hristos), ci doar ca necazurile pe care le produce pacatul nu vor mai exista in viata celor care Il accepta, iar in locul acestora va fi bucurie. Bucurie chiar in incercarea care vine peste tine/dumneata, nu pentru ca ai pacatuit ci pentru ca Dumnezeu vrea sa te incerce si de asemenea pentru a fi un model pentru Cer si pentru om (exact ca Iov).

3. De la război la pace…(v.5,6d)

„Căci orice încălţăminte purtată în învălmăşala luptei, şi orice haină de război tăvălită în sînge, vor fi aruncate în flăcări, ca să fie arse de foc.”

Căci un Copil ni s’a născut….Îl vor numi:Domn al păcii .

4. De la ocară la slavă...(v.1)

„După cum în vremurile trecute a acoperit cu ocară ţara lui Zabulon şi ţara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slavă ţinutul de lîngă mare, ţara de dincolo de Iordan, Galilea Neamurilor.”

De ce toate acestea? Pentru că un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat….Dacă ţi s-a dat acest Fiu întrebarea e: Ce faci eu EL? Îl accepţi, el vrea să schimbe viaţa ta. Din întunericul care se afla în sufletul tău să facă lumină. Necazul tău să-l schimbe în bucurie, „războiul” din interior sau exterior să-l trasforme în pace, iar ocara de care ai parte(poate de mult timp) să o schimbe în slavă, asta se poate întâmpla chiar acum. Numai să-L primeşti în inima ta, ca Domn şi Mântuitor. Decizia îţi aparţine.

Domnul să te ajute!

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Naşterea Domnului Isus, Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Copilaşul care a schimbat lumea…

  1. Pingback: Mesaje biblice privitoare la Naşterea Domnului Isus Hristos | cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.