Copilaşul care s-a născut, parcă, pentru a muri…


Copilaşul care s-a născut, parcă, pentru a muri…
Ce ne vorbeşte Dumnezeu prin moartea copilaşilor?

Ch. H. Spurgeon spunea:

“Fără îndoială este o mare fericire să intri de tânăr în fericire. Cel arătat numai o clipă pe pământ şi după aceea este luat în cer, înseamnă că este prea scump Cerului pentru a fi lăsat aici pe pământ. O tu copil iubit, cât de scump ai fost bunului Dumnezeu că te-a trimis aici şi după aceea te-a luat curând acasă! Frumos boboc de trandafir! Chiar în frumuseţea fragedă, desăvârşită, vrea Domnul să te poarte la pieptul Său. Cum să ne întristăm de mutarea ta în Cer?”

Dincolo de imaginea copilaşilor care mor parcă înainte de vreme, se vede Cineva care nu s-a născut cu un alt scop decât pentru a muri: Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu a acceptat să se nască pe pământ tocmai cu scopul pentru a muri pentru păcatele noastre.

Prin moartea copilaşilor Dumnezeu ne vorbeşte de:
1.Verificarea personală (Introspecţie-2Sam.12)
David de ce ţi-a murit copilul? De ce? Pentru că ai păcatuit cu Bat-Şeba.
Moartea copilaşilor ne determină la verificarea propriilor noastre vieţii, pentru că dacă un copilaş de trei luni a putut muri, oare noi nu putem oricând?
Dacă vei pleca de pe pământ printr-o moarte subită, poate chiar copil fiind(dar putând să deosebeşti binele de rău), unde vei merge? Eşti într-o relaţie bună cu Cerul, cu Dumnezeu? Dacă da, vei pleca la El, dar dacă nu, îmi pare rău că trebuie să te anunţ că vei merge în iad, cu diavolul. Alegerea îţi aparţine. Eu te sfâtuiesc să Îl accepţi pe Isus ca Domn şi Mântuitor, EL îţi va ierta păcatele(dacă te mărturieseşti şi îţi pare rău de ele) şi te va duce acolo unde numai EL, te poate duce, în Cer, în Raiul lui Dumnezeu.
2. Închinare (2Sam.12:20)
David după ce a costat că al lui copilaş a murit, nu a disperat, nu a început să se certe cu Dumnezeu, ci el a mers să se închine Domnului.Dumnezeu rămâne Suveran şi atunci când ţi-a luat fiul. El merită închinarea ta în orice situţie a vieţii.
3. Înviere (2Corinteni 7:14)
Copiii care au fost duşi la binecuvântare şi care au avut părinţi sfinţi, sunt sfinţiţi prin păriţiilor ne spune Sfânta Scriptură în 1Cor. 7:14:”Căci bărbatul necredincios este sfinţit prin nevasta credincioasă şi nevasta necredincioasă este sfinţită prin fratele; altmintrelea, copiii voştri ar fi necuraţi, pe cînd acum sînt sfinţi.” Şi fiind sfinţi ei beneficiază de înviere pentru că cei care au murit în Hristos(adică sfinţi ), vor învia la revenirea gloriasă a Domnului Isus Hristos (1Tes. 4:14-17).
-mulţi copii din V.T. care au murit au fost înviaţi tocmai ca moartea lor să ne vorbească despre înviere
Exemple de copii care au murit, dar care au inviat:
-fiul vâduvei din Sarepta Sidonului, înviat de Dumnezeu prin profetul Ilie(1Împăraţi 17:17-24)
-fiul Sunamitei, înviat de Dumnezeu prin Elisei(2Împ. 4:32-37).
-fiul vâduvei din Nain, înviat e Isus(Luca 7:11-17)
-fiica lui Iair(Marcu 5)
Eutih(Fapte 20:7-12)
… şi exemplele ar putea continua, însă toate aceste învieri ale copiilor şi a tinerilor nu sunt altceva decât nişte indicatoare spre învierea care v-a avea loc la revenirea Domnului Isus.
P. S.: Acest mesaj a fost determinat de moartea celui care a fost Vădan Darius Mario(un copilaş de 3 luni), înmormântarea a avut loc în data de 28 decembrie 2007, la cimitirul din cartierul Someşeni, jud. Cluj.

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Înmormântare, Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.