Cu sau fără rod… la sfârşit de an…?


Cu sau fără rod… la sfârşit de an…?
Luca 13:6-9
În această pildă viaţa fiecărui om este asemănată cu un smochin.
Cum este oare acest smochin?
1. Smochinul e al Stăpânului (v.6a)
„un om avea un smochin…”
Ecls.12:1- nu uita tu ai un Creator…
2. Smochinul e sădit în Vie (v.6b)
E posibil să existe smochin în Vie?Da. Cum? Gospodarul poate să aducă smochinul chiar în vie, El e Suveran. Pentru a ajunge smochinul în vie, EL l-a sădit. L-a luat dintr-un pământ fără posibilitate de rodire, dintr-un loc, poate, plin de pietre şi l-a aşezat în cel mai potrivit loc pentru rodire. Un loc testat, un loc în care se afla o vie roditoare. Ce oportunităţi! Ce har! Ce binecuvântare!
Is.5:2-7
3. Smochinul e destinat rodirii (v.6c)

„A venit să caute rod în smochin… dar….”

De 36 de luni (1095 de zile), Gospodarul (Dumnezeu Tatăl) în fiecare dimineaţă a venit la răsăritul soarelui să caute rod în smochin, dar…. nu a găsit. Şi a luat decizia ca smochinul să fie tăiat, întrebându-L pe Vier: „De ce să mai ocupe locul degeaba?” Însă Vierul (Domnul Isus Hristos) a insistat:”Mai lasă-l şi anul acesta…”, Mă voi ocupa Eu special pentru ca să aducă, şi dacă nu… îl vei tăia.

Acum când mai sunt mai puţin de 24 de ore şi vom trece în noul an, oare va mai interveni Vierul în faţa Gospodarului spunându-i:”Mai lasă-l şi anul acesta…”. Poate a făcut-o şi anul trecut şi în anul acesta tot nu am adus rodul dorit, poate de peste trei ani caută Gospodarul rod bun în „smochinul vieţii tale” şi nu găseşte? De ce nu ai adus rod? Nu a fost bun „terenul”? Nu a fost săpat îndeajuns? Nu ai avut resurse necesare („gunoi la rădăcină”)? Nu. Toate acestea le-ai avut şi le-am avut şi totuşi de ce nu am adus rod binecuvântat? Dacă aşa am reacţionat, înşelând aşteptările Cerului, mai avem câteva ore să ne proşternem în Faţa Domnului şi să ne recunoaştem falimentul, rugându-L pe Domnul să ne mai dea măcar un an, cu hotărârea ca în acest nou an 2008 să aducem roadă.

Doamne ajută!

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s