Ce presupune un an nou?


Ce presupune un an nou?

În urmă cu căteva ore s-a auzit un glas care a străbătut atât cerul cât şi pământul, spunâdu-i lui Dumnezeu Tatăl:”Mai lasă-l şi anul acesta…” Era glasul Vierului (glasul Domnului Isus Hristos). Dacă nu ar fi zis El aceste cuvinte, eu nu aş fi în aceste momente unde sunt… Dar, cred că nici tu/dumneata nu ai fi…

Pentru fiecare dintre noi acest nou an poate însemna altceva… Pentru unii acest an poate aduce încă un rid, încă un fir de păr albit la tâmple. Pentru alţii acest an poate aduce un certicicat de casatorie, pentru alţii poate, unul de deces. Cine ştie înafara de Dumnezeu ce poate aduce anul acesta? Nimeni.

Dar pentru noi toţi acest nou an presupune:

1. O vestire noua (şi în acelaşi timp o veste buna) (Lev.23:24,25; Isaia 61:1-3)

Au fost multe veşti şi încă bune în V.T. (2Imp.7;Ps.68;Is.58:7), dar cea mai importantă veste, datorită careia timpul s-a împărţit în doua, a fost vestea adresată păstorilor din Betleem(Luca 2:8-11). Aceasta veste avea să înceapă un nou an, pentru că de la ea s-a început cea dea doua numărătoare a anilor. Vestea acestea avea să împarte anii în două, înainte şi după Hristos. Era vestea că pe tărâmul unui grajd s-a născut Mântuitorul lumii.

2. O dăruire noua (Numeri 29:1-6 )

„Să aduceţi ca ardere de tot, de un miros plăcut Domnului, un viţel, un berbece, şi şapte miei de un an fără cusurSă mai adăugaţi şi darul lor de mîncare din floarea făinii, frămîntată cu untdelemn…” (Numeri 29:2,3a)

La anul nou să aduceţi un dar de mâncare din floarea fâinii…

Exemple: Ghedeon a dat ultima lui resursă de făină lui Dumnezeu (Jud.6)

Ilie a turnat ultima lui apă pe altarul Domnului (1Imp.18 )

3. O rodire nouă (Luca 13:8,9)

Smochinul din pildă a mai fost lăsat încă un an, cu condiţia de a fi lucrat de Vier mai în deaproape, iar dacă nici în anul acesta nu va aduce rod va fii tăiat. E anul care decide destinul smochinului : tăiat sau curăţat(pentru că cel care aduce roadă este curăţat pentru a aduce şi mai multă roadă (Ioan 15)? Fiecare decidem în dreptul nostru dacă vom fii sau nu tăiaţi, acesta e în funcţie de roada noastră.

Domnul să ne ajute să nu risipim acest an de îndurare şi să aducem roduri binecuvântate!

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s