Din pustie la palat…


Cu ajutorul Domnului am început un studiu interactiv cu tinerii, studiu intitulat:

Din pustie la palat…

În acest studiu vrem să parcurgem drumul pe care l-a parcurs Iosif de la pustie la palat…

Vom privi la popasurile pe care le-a făcut Iosif pe drumul formării sale ca slujitor. Fiecare slujitor a avut momente de formare. Nu poți fi slujitor al lui Dumnzeu peste noapte. Moise a parcurs acest drum al formării lui timp de 40 de ani. Iosif a parcurs acest drum în 13 ani. Când a fost vândut a avut aproximativ 17 ani, cand a ajuns la palat avea 30 de ani(Gen. 41:46)

David deși era uns ca împărat a parcurs acest drum timp de 20 de ani fugar, + ani din copilărie, adolescență și tinerețe înainte de a fi uns.

Obs. Când vorbesc despre slujirea acesta nu mă refera neapărat la cei care slujesc în biserică, prin predică, poezie sau cântare, de fapt nici Iosif nu a slujit în biserică, el a devenit un coducător politic, dar slujitor al lui Dumnezeu. Fă-l lucrul care poți să îl faci mai bine, dar tot ceea ce faci să faci ca slujitor al lui Dumnezeu. Să știe toți din jurul tău că tu ești slujitor al lui Dumnezeu.

Popasurile pe care le-a făcut Iosif pe drumul lui au fost pustia, casa lui Potifar, penitenciar şi apoi la palat.Toate aceste popasuri încep cu litera „p”, fiind astfel mai uşor de reţinut. De aceea cu ajutorul Domnului vrem vorbim despre Iosif în pustie, în casa lui Potifar, în penitenciar şi la palat.

Dincolo de formarea noastră ca slujitori, viaţa noastră de cele mai multe ori este marcată de aceste popasuri: Suntem în pustia acestei lumi, dar într-zi vom ajunge la palat. Şi la palat nu ne va întâmpina Faraon, cum l-a întâmpinat pe Iosif , ci la Palatul la care vrem să ajungem noi ne va întâmpina Împăratul împăraţilor: Domnul Isus Hristos!

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Studiu Biblic și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s