Căutând materia, dar găsind împărăţia…


Căutând materia, dar găsind împărăţia…

1Samuel 9:1-27

Sunt momente în viaţă când căutăm ceva anume, şi nu găsim, iar Dumnezeu ne surprinde dăruindu-ne ceva ce nu am căutat, dar care este mult mai bun decât ceea ce am fi dorit să găsim. Saul căuta măgăriţele, dar Dumnezeu l-a surprins dăruindu-i împărăţia lui Israel. La fel ca la Saul viaţa nostră este marcată de căutarea materiei. De dimineaţa când ne trezim până seara, când închidem ochii pentru a adormi suntem într-o continuă căutare. Dumnezeu nu vrea să ne dea doar o împărăţie eferă a pământului, EL vrea să ne ofere Împărăţia cerului.

Căutând materia, dar găsind împărăţia…

1. Ascultând de părinţi (v.4)

Efes. 6:1; Col. 3:20.

I-a fost uşor să asculte? Nu.

A trebuit să parcurgă un drum lung. Iată traseul: muntele lui Efraim, ţara Şalişa, ţara Şaalim, ţara lui Beniamin, ţara Ţuf. De aici începe o altă căutare, caută un prooroc.

Traseului de la casa părintească până la ţara Ţuf (unde a luat decizia de a merge la proorocul Samuel)a durat între două şi trei zile (v.20). Nu a fost un drum uşor. Prin această ascultare s-a expus foarte mult la toate peripeţiile pe care le putea întâmpina pe drum, dar el a înţeles că mai bine riscă să moară ascultând, decât să trăiască neascultând.

2.Trecând prin criză (v.4,5)

„şi nu le-au găsit…”

Criza în viaţa familiei lui Chis a început în momentul în care măgăriţele s-au pierdut. Măgarul în vremea Vechiului Testament era ca şi o maşină în ziua de azi (era mijlocul de trasport al vremii de atunci). Imaginaţi-vă că aveţi mai multe maşini şi dintr-o dată să dispară toate. Ce criză… Ce faliment… Dar criza nu rămâne numai la nivelul acesta. Ea se amplifică odată cu faptul că Saul cu toată căutarea lui atentă a măgăriţelor, nu le găseşte. Parcurge tot traseul amintit mai sus şi nu sunt nicăieri. Nu găseşte nici măcar o măgăriţă.Nici una…

Din acest exemplu putem învăţa că în viaţa creştinului criza nu este altceva decât un mijloc de a ajunge la soluţia lui Dumnezeu. Dacă nu ar fi fost criza aceasta în viaţa lui Saul, nu ar fi ajuns la casa proroocului, dar mai mult nu ar fi ajuns nici la împărăţie.

3. Fiind un tânăr de caracter (v.17)

Caracterul lui Saul:- grijului cu părinţii-v.5

-are bun simţ, ştie să respecte pe cei mai în vârstă (ştie că nu e bine să meargă „cu mâna goală” la prooroc)-v.7

-nu e mândru, înfumurat (acceptă orice opinie bună, indiferent dacă cel care o spune e o slugă)-v.10

-este „om” în toată puterea cuvântului-v.17

Dragă cititor, îmi doresc din inimă ca în timp ce citeşti aceste rânduri , în timpul căutării tale a materiei să conştientizezi că Dumnezeu vrea să te surprindă dăruindu-ţi Împărăţia Cerului. Această Împărăţie nu o poţi accepta fără să Îl accepţi pe Împăratul ei: Domnul Isus Hristos. El a venit chiar pentru tine din cer, a trăit pentru tine, a murit pentru tine, a înviat pentru tine, şi chiar acum prin credinţa în numele Lui poţi fi salvat. Recunoaşte că eşti păcătos, cere-i să-ţi ierte păcatele, şi invită-l să intre în inima ta. Odată ce v-a intra El în inima ta , va veni împreună cu Împărăţia Lui. Şi să ţi minte: Nimeni nu v-a intra în Împărăţia cerului, dacă mai înainte nu a intrat Împărăţia in inima lui. (Luc. 17: 21).

Amin

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în 1Samuel, Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s