Iertând ca El…


Iertând ca El…

Isus zicea: ”Tată iartă-i, căci nu știu ce fac!”

Luca 23:34

Hristos ne-a iertat:

1.Colaborând cu Tatăl (v.34a)

   ”Tată, iartă-i…”

Niciodată nu vei reuși să ierți cu adevărat, dacă nu vei ierta în colaborare cu Dumnezeu și cu oamenii. Niciodată nu poți fi iertat de Dumnezeu, dacă mai întâi nu ai iertat tu pe cei care ți-au greșit.

2. Cunoscându-ne (v.34b)

   ”Tată iartă-i că ei nu știu ce fac…Dar El știa… ce făceau ei… Ei credeau că lovesc doar într-un om, dar ei loveau în Dumnezeu… Ei credeau că Cel crucificat merită să fie lovit, scuipat,… să moară… dar de fapt ei meritau toate acestea… Ei credeau că prin moartea Lui vor învinge, dar tocmai prin această moarte, ei și cel care-i conducea (diavolul) au fost invinși.  Ei credeau că moare pentru El, dar El murea tocmai pentru ei… Tată, iartă-i că nu știu…

3.Călcând păcatele noastre în picioare… (Mica 7:18,19)

Undeva la  „piciorul crucii” niște soldați împărțeau hainele Celui veșnic… El fiind crucificat avea picioarele deasupra lor… De fapt El călca în picioarele Lui sfinte acțiunile lor păcătoase…Tată iartă-i că nu știu ce fac!”

Profetul Mica  în 7: 18,19 se întreba: „Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea…? El va avea iarăş milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre, şi vei arunca în fundul mării toate păcatele lor.”

Ce Dumnezeu minunat avem! Ce Domn, Isus Hristos, care e gata să calce în picioare păcatele noastre. Într-o lume în care cei mai mulți, dacă ar putea, te-ar călca în picioare, Dumnezeul nostru îți promite că păcatele mărturisite le va călca în picioare (nu pe tine), și dacă a mai rămas ceva în urma acestei „călcări” , acel ceva îl va arunca în marea uitării.

Dacă vreți să iertați cu adevărat atunci trebuie să iertați ca EL (ca Domnul Isus Hristos).

 

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s