Ce presupune noul an?


Ce presupune noul an?

Au trecut doar 400 de ore si câteva minute de când s-a auzit Glasul inconfundabil al Marelui Vier, Domnul Isus Hristos care privind „smochinul” vietii mele si al dumitale, smochin care nu a adus rodul asteptat, s-a adresat Marelui Gospodar, Dumnezeu Tatăl spunâdu-i :”Mai lasă-i şi anul acesta…” Dacă nu ar fi zis El aceste cuvinte, eu nu aş fi în aceste momente unde sunt… Dar, cred că nici tu/dumneata nu ai fi…

Pentru fiecare dintre noi acest nou an poate însemna altceva… Pentru unii acest an poate aduce încă un rid, încă un fir de păr albit la tâmple. Pentru alţii acest an poate aduce un certicicat de casatorie, pentru alţii poate, unul de deces. Cine ştie înafara de Dumnezeu ce poate aduce anul acesta? Nimeni.

Dar pentru noi toţi acest nou an presupune:

1. O vestire noua (şi în acelaşi timp o veste buna) (Lev.23:24; Isaia 61:1-3)

Au fost multe veşti şi încă bune în V.T. (2Imp.7;Ps.68;Is.58:7), dar cea mai importantă veste, datorită careia timpul s-a împărţit în doua, a fost vestea adresată păstorilor din Betleem(Luca 2:8-11). Aceasta veste avea să înceapă un nou an, pentru că de la ea s-a început cea dea doua numărătoare a anilor. Vestea acestea avea să împarte anii în două, înainte şi după Hristos. Era vestea că pe tărâmul unui grajd s-a născut Mântuitorul lumii.

Vestea acesta avea să schimbe lumea , ne spune cap. 61 din Isaia,  de la bocet la bucurie, de la cenuşă la cunună împărătească, de la mâhnire la mângăiere, de la nenorocire la neprihănire, de la zdrobire la zidire…

2. O dăruire noua (Lev. 23:25 )

 „Atunci să nu faceţi nici o lucrare de slugă, şi să aduceţi Domnului jertfe mistuite de foc”.

Ce poti să-i dai tu lui Dumnezeu? El care are cerul si pământul, galaxiile, tot ce vezi si chiar ce nu poti vede… Ce poti să-i dai tu lui Dumnezeu? Un singur lucru poti să-i dai, si o poti face chiar acum: inima ta… E singurul dar pe care Îl asteaptă din partea ta… „Fiul dă-mi inima ta mie, si ochii tăi să găsească plăcere în căile Mele”… El bate chiar acum la usa inimii tale, oare vei fi gata să Îi deschizi? Dacă Îi vei deschide El va intra în inima ta si va scoate afară tot ce este rău, iar inima ta va deveni un Templu în care El va locui cu plăcere… E un an nou, oare nu vei vrea să te rededici pentru El si lucrarea Sa?

3. O rodire nouă (Luca 13:8,9)

Smochinul din pildă a mai fost lăsat încă un an, cu condiţia de a fi lucrat de Vier mai în deaproape, iar dacă nici în anul acesta nu va aduce rod va fii tăiat. E anul care decide destinul smochinului : tăiat sau curăţat(pentru că cel care aduce roadă este curăţat pentru a aduce şi mai multă roadă (Ioan 15)? Fiecare decidem în dreptul nostru dacă vom fii sau nu tăiaţi, acesta e în funcţie de roada noastră.

Domnul să ne ajute să nu risipim acest an de îndurare şi să aducem roduri binecuvântate!

Amin

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com caleb.nechifor[at]liceulprodeo.ro Tel. Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Mesaje pentru Radio Cluj și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ce presupune noul an?

  1. Pingback: Întâlnire specială la Radio Cluj…. « Caleb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

  2. TILEA MARINEL zice:

    O DEVENIRE..,UN RASPUNS LA CHEMARE…,VINO DOAMNE ISUSE..!
    Iertati-ma..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.