Ieşi din anonimatul tău!


Ieşi din anonimatul tău!

Luca 17:11-19

La intrarea lui Isus într’un sat în loc să Îl întâmpine primarul sau prefectul oraşului îl întâmpină zece leproşi. Pentru ei nu are timp societatea, sunt izolaţi de cei din jur, însă Isus are timp pentru ei. După ce sunt vindecaţi toţi, doar unul se întoarce, iar Isus întreabă: „Oare n-au fost curăţiţi toţi cei zece? Dar ceilalţi nouă, unde sunt?

Cum poţi să ieşi din anonimatul tău, din necunoscutul tău, din păcatele tale?

1. Acceptând oferta Împăratului (2Sam. 9; 16)

Împăratul a întrebat: „Nu mai este nimeni din casa lui Saul…?” Mai erau şi alţii înafară de Mefiboşet? Da… Dar ceilalţi unde sunt? Mai era cel puţin Şimei (2Sam. 16:5). Dar unde a fost când a întrebat împăratul? Probabil s’a ascuns. A ales să rămână în anonimat…

Mefiboşet a acceptat să iasă din anonimat şi ca rezultat a primit statut de fiu al împăratului, Şimei care era şi el din casa lui Saul, a rămas în anonimat blestemând (2Sam. 16:5) şi neacceptând oferta împăratului David.

Tu vei accepta oare oferta Împăratului împăraţilor, Domnul Isus Hristos, el vrea să îţi de statut de fiu al lui Dumnezeu (Ioan 1:12 )

2.Având verticalitate( Dan.3)

Mai erau evrei înafară de cei trei care nu s’au închinat? Cu siguranţă… Cel puţin cei prezentaţi în cap. 1: 6, în plus la deportare ni se spune că din Iuda au fost luaţi cei mai buni oameni. 2Împ 24. Ceilalţi unde sunt?…

De ce numai trei sunt gata să rămână în picioare când toţi se pleacă. Iehoţadat (1Cronici 6:15), unde eşti? De ce nu eşti gata să rămâi în picioare? Tu eşti din seminţia lui Levi, tu ar trebui să te ridici în mijlocul Babilonului şi să Îl prezinţi pe Dumnezeul lui Israel… De ce nu faci lucrul acesta? De ce te pleci? De ce nu ai „coloană vertebrală”? De ce te închini chipului de aur în loc să te închini numai lui Iahve? De ce? De ce? Dar, ceilalţi unde sunt?

3. Fiind muţumitori (Luca 17:)

Când i-ai mulţumit ultima dată lui Dumnzeu pentru aerul pe care îl respiri? Dar pentru mâinile pe care le ai? Dar pentru picioare? Dar pentru ochi? Când?… S-au ai fost gata să intri în categoria celor despre care se spune: „Ceilalţi nouă, unde sunt?” Toţi au fost vindecaţi, şi probabil cei nouă s-au dus la familiile lor pe care nu le-au vazut de multă vreme… Unul, un străin, un Samaritean a zis: ” Înainte de a merge să îmi vizitez familia, pe care nu am vazut-o de mult, înainte de a merge să îmi salut vecinii, înainte de a merge la alţii, mă întorc la Cel care m-a vindecat, la Domnul Isus” Şi pentru că s-a întors la cine trebuia, pe lângă vindecare de boală a fost şi mântuit (Luca 17:19)

Ceilalţi unde sunt?

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Luca și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ieşi din anonimatul tău!

 1. Pingback: Articole interesante pe bloguri (16-22 martie) « Stiri Crestine - Fii un crestin informat!

 2. Cosmin Pascu zice:

  Salut Caleb,

  Vezi ca am adaugat articolul tau pe bisericata.com

  Ce mai faci?

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 3. Pingback: Ps. Iesi din anonimatul tau! « ADEVĂRUL UNIC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.