Un Paşte special…


Un Paşte special…

Matei 26:17-32

Era al treilea Paste pe care-l sărbătorea Isus împreună cu ucenicii aleşi… Al treilea şi chiar ultimul… Pentru acest Paşte S-a născut… Pentru acest Paşte a trăit… În liniştea serii… la lumina unor felinare… la o masă joasă… înconjurat de ucenicii dragi… vocea Învăţătorului lor se aude rostind: „Am dorit mult să mănînc Paştele acestea cu voi înainte de patima Mea”

1. Cu o pregătire specială (Mat 26:17, 19; Marcu 14:12)

Ioan 12:2

2. Cu o pâine specială (Matei 26:26)

3. Cu un potir (pahar) special (Matei 26:27)

4. Cu un Păstor special: Domnul Isus Hristos (Matei 26:31)

De ce e bătut Păstorul? El a greşit? El e devină? Nu. Dar cine? Oile… şi atunci de ce e bătut Păstorul în locul oilor? Aţi văzut vreodată vreun păstor care să fie bătut pentru greşelile oilor?… Pentru că oile au luat pe cărări greşite… Dar mai şocant aţi văzut vreun păstor care să fi fost bătut chiar de oile lui? Singurul care s-a lăsat bătut de propriile Lui oi este Domnul Isus Hristos. E cu adevărat un Păstor special… Un păstor care atunci când oile lui L-au bătut a luat imaginea unui miel, miel pe care-l duci la măcelărie… n-a deschis gura… Ce păstor special!…

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com caleb.nechifor[at]liceulprodeo.ro Tel. Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Matei și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Un Paşte special…

 1. Draga fr Caleb. Cred ca masa joasa de care vb in textul de mai sus, nu a existat niciodata pt ca in cultura evreeasca si contextul ‘TRECERII PE LANGA’ mielul si servirea trebuia facute in graba.Ei la masa serveau lungiti pe asternuturi sprijiniti pe antebrat si niciodata asa cum sunt reprezentati in picturile catolice asezati la mese lustruite ,scaune inalte cu spatar ,servind din vase aurite si pocale batute cu diamante si pietre pretioase (sf. graal).Acestea sunt ‘catolicisme’ca sa le zic asa ,ei erau saraci din punct de vedere material.Cat priveste elementele erau azimi(fara drojdie) si vin (nu must ).Si inca ceva ,eu mai cred ca nu oile L-au rastignit pt ca oile intotdeauna in scriptura sunt animale curate si simbolizeaza pe cei alesi ,mi-ar fi greu sa numesc pe marele preot oaie ,sau pe Pilat si pe Irod .

  Apreciază

  • daca „ei la masa serveau lungiti pe asternuturi sprijiniti pe antebrat” , masa era sau nu joasa? Adica stand pe asternuturi puteau sta la o masa inalta? Masa despre care am scris nu are nici o legatura cu picturile catolice ci cu stilul evreiesc. Oricum nu e asa important locul si modul in care stateau, nu? Am dorit doar sa prezint faptul ca era un context saracacios…
   In legatura cu oile care L-au rastignit, m-am referit in primul rand la evreii pentru care El a venit sa le fie Pastor, dar nu numai ei, pentru ca fiecare dintre noi am fost de acord cu rastignirea Lui. In glasul multimii care striga: „Rastigneste-L!”, in vanzarea lui Iuda, in tradarea lui Petru, in loviturile soldatilor, in batjocurile trecatorilor, in ironia talharilor, eram SI NOI!
   Daca dvs. credeti ca nu erati… EU eram…

   Apreciază

  • De asemenea as vrea sa stiu care e baza biblica pentru care sustineti ca acolo era vin nu must.
   Multumesc!

   Apreciază

 2. Gabi Paun zice:

  Lasa-i pe rautaciosi in pace fr.Caleb scrierile dumitale sunt deosebit de placute si consistente.

  Apreciază

 3. pety zice:

  Frumos mesajul.

  Trup frant, sange varsat, jertfa deplina.

  Pastorul este Creatorul Universului, rastignit de propriile sale creaturi. Jertfa aceasta ne da pacea, deoarece blestemul condamnarii pacatului a cazut asupra Mantuitorului.

  Foarte multi oameni nu-L inteleg pe Dumnezeul Vechiului Testament si-L condamna pentru „setea Sa de sange”. Propun acelor oameni sa-L vada pe Dumnezeul Noului Testament, care Se autosacrifica pentru salvarea omenirii. „Setea Sa de sange” cade asupra Sa, datorita unei revarsari de dragoste de neoprit pentru creatura nerecunoscatoare.

  Este unul si acelasi Dumnezeu.

  Apreciază

 4. Foarte frumos mesaj frate CALEB .un mesaj care te inspira pentru a face o predica de pasti.am citit de multe ori acest pasaj si am gasit in el aceea speranta de care are nevoie biserica de azi.DOMNUL sa te BINECUVINTEZE AMIN.

  Apreciază

 5. Sorin Dontu zice:

  Pace tie caleb
  Ce mai faci?
  Cum te mai bucuri in slujire?
  Te rog frumos daca poti sa-mi trimiti una sau mai multe poezi recitate de fr Moise Lucaci,sti tu,cand eram la Bucuresti mi-ai dat sa ascult o poezie recitata de el si mi-a placut mult.
  Poti sa mi le trimiti pe e-mail
  ssory12iulie@yahoo.com
  Multa Pace!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.