Mantuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos!


Mantuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos!

Fapte 2:40

Evreii erau atunci un neam ticălos?… Dar aveau preoți și incă nu putini…

Neam ticălos?… Dar in fiecare Sabat mergeau la sinagogă…

Neam ticălos?… dar tocmai cand se spun despre ei aceste cunvinte ei au parcurs sute de km pentru a veni la sărbătoarea Rusaliilor, la Ierusalim…

Neam ticălos?… dar au jertfe, au altare, sangele mielilor la sarbatori curge fără curmare

Neamul romanesc, să fie oare un neam ticălos?… dar fac parte dintr-o tară crestină…

Neam ticalos?… dar după recensamanul din 2002, e 99% crestin (vezi http://www.recensamant.ro/datepr/tbl6.html)

Neam ticălos?… Da. De ce? Pentru că e pe primul loc in Europa la numarul de avorturi(vezi http://stiri.kappa.ro/social/romania-europa-numarul-avorturi/stire_82707.html). Cabinetele medicale au devenit cimitire pentru pruncii nenăscuti incă.

Neam ticălos?… Da, pentru că tribunale sunt pline de oameni care spun că vor să se despartă pe motiv de nepotrivire de caracter, cand  de fapt ei nici macar nu au caracter pentru că se despart…

Neam ticălos?… Da, pentru că am legiferat hosexualismul si prostitutia, iar lesbienele vor să facă facă paradă prin orasele noastre…

Neam ticălos?… Da, pentru că ne mintim unii pe altii, ne uram unii pe altii, ne barfim unii pe altii.

E vremea să ne trezim! E vremea să ne mantuim din acest neam ticălos! E vremea să ne salvăm dintre astfel de oameni!

Cum?

1. Cunoscand Cuvantul lui Dumnezeu (v.22a, 37a)

Dacă nu cunosti Cuvantul lui Dumnezeu nu ai cum să fi mantuit. (Rom. 10:17)

2. Crezand în Domnul Isus (v.23, 24 )

Marcu 16:16,17; Rom. 10:17

3. Căindu-te (Pocăindu-te) de păcatele tale (v.38a)

Pocăinta de păcatele tale este porunca lui Dumnezeu, nu propunerea oamenilor-Fapte 17:30!

4. Chemând Numele Domnului (v.21)

…Dacă vei face asa atunci vei fi mantuit!

P. S. Mesajul va fi prezentat cu ajutorul Domnului in această seară, la Visinel, jud. Mures.

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com caleb.nechifor[at]liceulprodeo.ro Tel. Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Fapte, Predici și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Mantuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos!

 1. Yahal Olal zice:

  Hmm… îmi pare ironic faptul că mesajul ăsta urmează chiar după cel (şi deasupra în pagină celui) cu „Nu vorbiţi pe nimeni de rău”.
  Tot ironic mi se pare şi faptul că, deşi tradus pudic de români, versetul din Isaia 45:7 în care „Dumnezeu” se laudă cu mărirea Sa conţine o informaţie esenţială: „I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things”. „EU creez” (El creează) „răul”.
  Aş spune, deci, prietene Caleb, că eşti cam dur cu Dumnezeu. Observând şi articulând atâtea lucruri rele. La urma-urmei, răul e creaţia Lui, nu? Indiferent cum ai interpreta-o, e afirmaţia Lui.
  Deşi… al treilea lucru ironic şi îţi dau pace: mereu oamenii sunt cei care cuvântă cuvintele lui Dumnezeu.

  Nădăjduiesc că a fost frumos seara asta la Vişinel şi nu aţi fost prea aspri cu „neamul”. Fiindcă eu îl văd mai mult frumos – nu ticălos.

  Apreciază

  • Ordinea postărilor nu cred ca e foarte importanta… De fapt blogul prin definitia lui este un jurnal electronic… De obicei mesajele pe care le transmit in diferite locuri le postez pe blog. Insa cred ca e bine sa fiti atenti si la locul si motivul pentru care au fost rostite aceste mesaje. (Unele sunt transmise la tineri, altele la oameni maturi, etc). Si de asemenea cred a e bine sa fiti atent la contextul in care spun anumite cuvinte. Biblia cand spune să nu vorbim de rău pe nimeni, nu spune să spunem binelui rău și răului bine. A nu vorbi de rău pe nimeni nu inseamna a muşamaliza păcatul. Daca veti gasi in acest mesaj un anumit nume de om, inafara de categoriile de păcătosi despre care trebuie să vorbim deschis,cu scopul de ai salva, va rog sa ma atenţionaţi. A avertiza pe cineva că merge pe calea pierzării nu inseamnă că a-l vorbii de rău, ci înseamnă a-i dorii binele final, salvarea din ticălosia in care se află. Avem voie să vorbim de rău păcatul (pentru că păcatul prin definitie e rău), nu persoana care păcătuiește!!!
   Atunci cand vorbim despre Dumnezeu care a creat răul, trebuie să fim atenti la faptul că Dumnezeu este Bun 100%, si că El a fost atat de bun, incat i-a creat omului posibilitatea de a alege intre bine si rau. Deci Dumnezeu nu a creat răul ci doar l-a ingaduit ca si un rezultat al alegerii omului (alegere intre bine si rau).
   In legatura cu mesajul de la Vișinel in curand veti avea posibilitatea să il ascultati.
   Dumnezeu să vă binecuvinteze si să va ajute să vă salvati din mijlocul acestui neam ticălos… pana cand nu e prea tarziu!

   Apreciază

 2. Yahal Olal zice:

  Mulţumesc de îngăduinţă – şi de răspuns.
  Mi-a trecut prin minte că nu vei încuviinţa dialogul, doar declaraţiile, şi m-am înşelat. Drept pentru care îmi cer iertare.
  Îngăduieşte-mi atunci, încă o dată, să spun, împreună cu Pavel, „Ştiu şi sunt încredinţat în Domnul Iisus că nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel care gândeşte că e ceva întinat; pentru acela întinat este” [Romani 14:14].

  Am urmărit de curând vreo doi predicatori populari foarte pe YouTube, care declară la fiecare două, trei vorbe, că „Dumnezeu urăşte”. „Urăşte asta, urăşte aia, urăşte şi pe cealaltă”. Ura e tema principală, la modă prin mesajele „apostolilor” americani moderni.
  Şi totuşi… cum ar putea fi vorba de ură, din moment ce „nimic nu este întinat prin sine”? Decât numai în ochii celui care vrea să vadă întinarea?
  Nimic nu este întinat prin sine. Nici azi, nici săptămâna trecută, nici atunci când te adresezi celor tineri, nici când le vorbeşti celor bătrâni. E lipsă acută de tină – doar aşa „suntem încredinţaţi în Domnul Iisus”.
  Aşadar, în opinia mea, a avertiza pe alţii că merg pe calea pierzării… e calea pierzării însăşi; fiindcă, vezi tu, prietene Caleb, la invitaţia de a arunca primii piatra ne-am codit toţi, cu vreo două mii de ani în urmă. Pentru că în ţărână ne-a fost scrisă la toţi câte o greşeală; iar în ţărână au fost scrise, pentru a fi luate de vânt – iertate toate. Cum am putea, deci, să judecăm noi binele şi răul? Curăţenia de… tină? Din moment ce suntem încredinţaţi în Domnul Iisus că nimic nu este întinat… decât numai pentru cel care gândeşte că e întinat… pentru acela întinat este?

  Îmi place Caleb. Ştii, desigur, că se tălmăceşte „Câinele credinţei”. „Credincios ca un câine”. Fiindcă, plin de credinţă, a propus lupta cu „uriaşii” – doar Îl aveau pe Dumnezeu de partea lor; ce aveau a se teme? Ştim însă şi că „zvonurile rele” au învins [Numerii 13:33]. Şi „fiii lui Israel” au preferat să continue să se vadă în proprii ochi ca nişte lăcuste – un „neam ticălos”, dacă vrei – în loc să crească până la statura uriaşilor în proprii ochi – aşa cum a făcut Caleb.
  Vei face tu asemeni acelui Caleb, prietene Caleb? Ne vei ridica pe toţi, ca neam, în ochii tăi, din rândul ticăloşilor, la înălţimea drepţilor?

  Apreciază

  • Cred ca e o mare diferentă intre ”lăcustele” de care ati vorbit si ”neamul ticălos”. Ei cand s-au considerat niste lăcuste nu s-au considerat ca lăcuste in materie de caracter, ci in materie de dimensiune, pentru că ei ca si inaltime, fată de fiii lui Anac erau ca niste lăcuste. Cred că pentru a putea să ridic neamul romanesc in ochii mei si a celorlalti, trebuie să văd mai intai realitatea crudă in care ne aflăm. Nu ai cum să fii vindecat de o boală, dacă nici măcar nu stii că ai acea boală si implicit, că ai nevoie de tratament. Pentru a ajunge drept din ticălos trebuie mai intai să realizezi că esti ticălos, să incerci să te schimbi și doar prin pasii amintiti in mesaj vei putea ajunge la salvare, la mantuire, si astfel devenind cu adevărat drept. Dumnezeu să ne ajute! Sper să mă intelegeti!

   Apreciază

 3. Pingback: Din blogosfera evanghelică clujeană 1-30 iunie « Clujul Evanghelic

 4. lusolaciT zice:

  Cred că pentru a putea să ridic neamul romanesc in ochii mei si a celorlalti, trebuie să văd mai intai realitatea crudă in care ne aflăm. Nu ai cum să fii vindecat de o boală, dacă nici măcar nu stii că ai acea boală si implicit, că ai nevoie de tratament. Pentru a ajunge drept din ticălos trebuie mai intai să realizezi că esti ticălos, „veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.” (Ioan.8:32)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.