Când soarele şi stelele nu mai strălucesc…


Când soarele şi stelele nu mai strălucesc…

Fapte 27:20-44

1. Tu ramâi al Dumnezeului tău (v.23b)

… al căruia sunt eu…

2. Continuă să Îl slujeşti pe Dumnezeu (v.23c)

şi căruia Îi slujesc…Nu căruia I-am slujit sau Îi voi slujii, ci căruia Îi slujesc. Pavel Îl mai slujeşti pe Dumnezeu şi când corabia ta este în furtună de multe zile? Da. Eu Îl slujesc pe Dumnezeu şi când mi-e greu şi când mi-e bine.

3. Mulţumeşte Domnului pentru ceeea ce ai (v.35)

a luat pâine, a mulţumit lui Dumnezeu, înaintea tuturor, a frânt-o, şi a început să mănânce.

„Înainte de ziua” (încă era tot noapte), spune versetul 33,  după 14 zile în care nu au mâncat nimic (v.33), când nu mai aveau specialităţi de mâncare, aveau doar nişte pâine, în faţa tuturor apostolul Pavel s’a ridicat ca un catarg, şi înainte de a mânca a ridicat ochii spre cer şi a zis:”Mulţumesc Domne şi pentru această pâine”. Dacă eram eu în locul lui nu ştiu dacă aş fi îndrăznit să Îi mulţumesc lui Dumnezeu doar pentru pâine… Pavel a mulţumit lui Dumnezeu chiar în mijlocul furtunii de pâinea pe care o avea în mână şi a recunoscut că ea vine de la TATĂL lui: Dumnezeu.

Când I-ai mulţumit ultima dată  lui Dumnezeu pentru ceea ce ai? Dacă ai numai pâine. mulţumeşte-I. Această atitudine îl va sfida pe diavolul şi va face ca Cerul să izbucnească în cântece de onoare la adresa TATĂLUI!

Când soarele nu mai străluceşte pentru tine, când nici măcar stelele nu mai au splendoare, când doreşti să vină ziua (v.29c), dar… parcă pregetă să vină… MULŢUMEŞTE!… Mulţumeşte pentru ceea ce ai şi mai mult pentru ceea ce eşti. Faptul că nu mai vezi soarele acum  înseamnă că încă mai ai ochii buni, alţii nici măcar nu ştiu cum arată soarele… Făptul că nu mai vezi stelele demonstrează că cel puţin o dată până acum le-ai văzut splendoarea, alţii nu au avut harul de a le vedea niciodată… Faptul că aştepţi ziua înseamnă că ştii ce presupune ea… alţii nici măcar nu au putut vreodată să facă deosebire între noapte şi zii (pentru ei întotdeauna a fost noapte)…

Mulţumeşte-I chiar pe întunerec beznă!

Când nu mai vezi soarele nu uita există un Soare al neprihănirii (Maleahi 4:2) care în curând va răsării pentru tine!

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s