O invitatie de ultima ora!


O invitatie de ultimă ora…

Mat. 20:1-16

Timpul, o notiune atat de abstracta, dar atat de invocata. Oare ce trece mai repede decat timpul? Nimic, nu-i asa? Nu-i asa ca parca numai ieri eram de 3,4 ani si ne jucam in nisip? Nu-i asa ca parca numai ieri am mers pentru prima data la scoala? Nu-i asa ca parca numai ieri am terminat liceul? Nu-i asa ca parca numai ieri am terminat scoala? Parca numai ieri ati intrat prima data in serviciu? Acum parca timpul se scurge mai repede… E ultimul ceas al istorie…. In curand ceasul Universului va bate gongul sfarsitului. Suntem in ceasul al unsprezecelea! In curand la portile lumii acesteia strajerii care stau de veghe pe ziduri vor fi obligati sa strige: „Iata Mirele, iesiti-I spre intampinare!” Toate evenimentele care se deruleaza cu o viteza nemaintalnita pana acum, vor sa ne spuna: „Oameni buni, uitati-va la Ceas! In curand pamantul acesta va fi incentiat!… Voi ce faceti? Nu vedeti ca va uitati prea mult in jos? Nu realizati ca ar fi bine sa priviti mai mult la Cer si la ce indica Ceasul Cerului? Nu credeti ca ar trebui sa priviti mai mult la minutarul acestui Ceas, care se grabeste sa atingă ora sfarsitului? Suntem in ceasul al usprezecelea, si unii si-au permis chiar să spună că suntem la ora 12 fara cinci minute. E-aproape sfarsitul! Mai aproape decat credem… Ce facem acum in ultimul Ceas?

1. o Invitatie imperativă

Duceti-vă!– era porunca proprietarului. In piata de atunci nu a venit un nici inspravnicul, nici un subaltern al gospodarului, nici macar prietenul proprietarului, a venit proprietarul insusi. El nu venit sa vada cine si-a depus C.V. pentru fi angajat in via lui. El a venit special ca sa caute lucratori in vie. A fost initiativa proprietarului de a angaja lucratori in vie, nu a celor care nu aveau de lucru. Ei stateau in piata degeaba si probabil se ocupau numai de lucruri slabe, dar proprietarul a venit si i-a trimis la lucru. Nu i-a intrebat la ce va pricepeti? Pentru ca avea el de gand sa ii invete…

Cei care nu asculta acum aceasta porunca :„Duceti-va in via mea”, vor auzi in ziua aceia: „Duceti-va de la Mine in focul cel vesnic!” E acelasi glas, aceiasi Persoana care azi face invitatia de ultima ora, atunci va trimite pe unii in iad… Este o invitatie imperativă! Este o chemare urgenta! Nu acceptă amanare! Este cea mai importanta chemare, o chemare sub formă de poruncă.

2. O invitatie la integrare

Duceti-va in via mea!

Nu poti lucra in vie pana cand nu te afli in ea! Daca vrei sa ii slujesti lui Dumnezeu mai intai trebuie sa fii slujitorul lui Dumnezeu!

Daca vrei sa afli care este slujba care ti se potriveste cel mai bine in cadrul viei, trebuie ca mai intai sa intri in vie. Sa nu te astepti sa lucrezi in vie fara sa fii in ea. Multi vor sa lucreze „via” de la distanta. Dar proprietarul a zis clar: Duceti-va in via mea…  si apoi lucrati!  Intrand in vie vei incepe sa iti dai seama care este domeniul la care te potrivesti cel mai bine, vei incepe sa iti intelegi chemarea!

Pentru a fi lucrator in vie trebuie ca mai intai sa fii in vie!

3. O invitatie la investire

O investire din partea proprietarului, dar si o investire a lucratorilor, care trebuiau sa lucreze tot timpul!

Daca mergeti in vie nu aveti voie sa stati degeaba! In vie se lucreaza! Cat timp?… Toata ziua! Toti care au fost chemati indiferent de timpul in care au fost chemati (primul ceas al zilei, ceasul al treilea, ceasul al saselea , ceasul al noualea si chiar ceasul al unsprezecelea) au fost chemati sa lucreze tot timpul. Chiar daca unii au lucrat numai o ora, ei de cand s-au angajat in vie trebuiau sa lucreze tot timpul!

O invitatie de ultima ora!…

O invitatie pe care  nu o face ispravnicul viei, ci direct Proprietarul!… Marele Proprietar al Universului se uita chiar acum prin piata de sclavi a lumii… Cum? piata de sclavi? Da, piata de sclavi pentru ca toti cei care nu sunt ai lui Isus sunt robi ai pacatelor si chiar ai diavolului…. Se uita prin aceasta piata a lumii, ca toata lumea in care traim e ca o piata nu sunt marcati de cat de castig, de ce pot vinde, de ce pot cumpara… Se uita Marele El prin piata si te intreaba: „De ce stai toata ziua fara lucru?”Eu am pentru tine o slujba speciala… Eu vreau sa te pun in cel mai important jobb din Univers. Te trimit in via mea. Oare vei merge? Acum cand mai avem cateva sanse de intoarecere, pentru unii seara aceasta s-ar putea sa fie ultima… Cum plecam noi de pe pamant? Ce ii vor raspunde Domnului cand ne va aminti de data de 14 nov. 2009, si ne va spune atunci v-am dat ocazia sa va dedicati mai mult lucrarii Mele, atunci am vrut sa va creez cadru potrivit pentru a da mai mult pentru misiune, atunci v-am trimis oameni care sa va avertizeze, si sa va spuna ca va aflati in ultimul ceas al istoriei vietii voastre, dar… pe voi nu va interesat… Ce vom spune atunci? Nu cred ca e nevoie sa Il slujim pe Dumnezeu pentru plata pe care ne-o va da, ca asa l-au slujit cei chemati mai devreme in pilda… Cred ca e nevoie sa Il slujim din pasiune, pentru ca ne-a cautat prin piata in care ne aflat si ne-a adus in proprietatea Sa, noi care nu meritat și ca nici măcar nu ne gandeam la El. Din pasiune si ca semn de respect ar trebui sa lucram totdeauna. Niciodata sa nu iesim din via Lui. Pana cand va veni El si ne va scoate din vie trimitandu-ne la Cer impreuna cu El!

Inca mai e valabila invitatia de ultima ora!

 

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la O invitatie de ultima ora!

  1. Sal, felicitari pentru articol.

    Vreau sa iti zic ca de astazi pot fi citit aici:

    http://claudiunitisor.wordpress.com

    O zi buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s