Pocăinţă sau pieire?…- Tu alegi!


Pocainta sau pieire… -tu alegi!

Luca 13:1-5

Ce fel de pocăinţă să fie aceasta?

1. Pocainţa personală-v. 3b,5b

Dacă nu pocăiti (voi), nu preotul să se pocăiască pentru voi, nu Pilat care a amestecat sângele galileenilor cu cel al jertfelor. Nu, galileenii care au murit să se pocăiască(deoarece după moarte nu mai este posibilă pocăinţa). VOI să vă pocăiţi, spunea Domnului Isus Hristos, şi acest „voi” îi include pe toţi cei care sunt oameni. Domnul Isus Hristos a venit pentru ca mântuirea şi pocăinţa oamenilor să fie posibilă, dar niciodată nu se va pocăi în locul altora. Nimeni nu se poate pocăi pentru altul sau în locul altuia!!! Pocăinţă este personală!

2. Pocainţa prioritară -v.3

Cine vrea oare să piară? Nici un om cu mintea întreagă nu vrea să piară, nu-i aşa? Domnul Isus prezintă pocăinţa ca o problemă de viaţă şi de moarte… El spunea: ” Daca nu va pocaiti, toţi veti pieri la fel.” De fapt Domnul dorea să le spună: „Oameni buni, voi nu aţi murit încă, nu a căzut peste voi turnul Siloamului şi nici nu vi s-a amestecat sângele vostru cu cel al jertfelor, nu pentru că voi eraţi mai buni, ci pentru că Dumnezeu a mai avut pentru voi încă Har. Folositi acest har al vieţii ca să vă salvaţi cât mai repede.”

3. Pocainţa de păcate-v.2

Domnul le-a spus clar: Cei cei au murit în cele două contexte atât de tragine nu erau nicidecum mai păcătoşi decât voi care aţi rămas încă în viaţă. În domeniul păcătului toţi suntem egali (cel puţin un păcat am făcut fiecare dintre noi, de când ne-am născut).  Aşadar, toţi avem nevoie de pocainta!  Această pocăinţă este una prin care putem fi salvaţi de păcatele noastre. Cum oare? Prin credinţă în Fiul lui Dumnezeu, care Şi-a dat sângele ca să ne spele pe noi de păcate putem fi iertaţi total. Trebuie doar să ne recunoaştem păcatele, să ne pară rău de ele (să le regretăm) şi apoi proclamând Numele Domnului Isus Hristos suntem iertaţi şi izbăviţi de sub incidenţa păcatelor.

Nu uitaţi: Pocăinţă sau pierzare? Nu există altă alternativă… Tu alegi! Şi mai ţinte minte încă ceva: când ai ales să nu te pocăieşti ţi-ai şi semnat certificatul tău de deces (cel puţin spiritual, dacă nu şi fizic)!

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Evanghelizare, Luca și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.