Pentru că Fiul omului a venit …


Pentru că Fiul omului a venit …

Luca 19:10

A mai trecut acest personaj aparent destul de controversat prin locul pe care avea să-l mai viziteze pentru ultima dată… Dar niciodată parcă nu a fost ca şi acum. De fapt întotdeauna când ştii că mergi pentru ultima dată printr-un loc te comporţi altfel, nu-i aşa? Poate priveşti fiecare firicel de iarbă, fiecare floare, fiecare… Însă Fiul Omului parcă nu e impresionat de drumurile Ierihonului, nu Îl interesează nici măcar duzii de pe acolo, El este atent doar la oameni.  De cine e El interesat?… De oameni? Cum Fiul lui Dumnzeu să fie interesat de oameni? E oare interesat doar de mai marii vameşilor (cum era Zacheu)? Nu! El e interesat chiar de cerşetori (18: 35, 40). Cum? De cerşetori? Da! El nu se uită la statulul lor social, nici măcar politic sau religios… El a venit pentru oameni! Cerşetori sau prinţi…. Lângă drum (18:35c ), sau în dud (19:4b)… Cu şcoală sau fară… Bogaţi (19:2a) sau săraci… Înalţi sau scunzi(19:3c)… Orbi (18:35b) sau cu vedere perfectă (19: 3a)… Respinşi (18:39b) sau primiţi… cu proprietăţi(19:5e) sau fără nici o propritate (casa lor fiind „lângă drum”)… Pentru toţi  EL are timp îndeajuns!

Pentru că El a venit…

1. Să caute … (Luca 19:10)

Pe cine oare să caute? De ce a venit El în Ierihon? Oare doar pentru că nu putea ajunge la Ierusalim decât trecând prin Ierihon? Şi dacă tot ar fi trebuit să treacă prin Ierihon de ce s-a oprit la strigătele disperate ale unui cerşetor? (18:38) El de fapt a trecut prin Ierihon pentru că îi căuta special pe acest cerşetor şi pe Zacheu. El nu a mers pe acolo din întâmplare… La El nu există întâmplare! El avea un gând special… Scopul Lui primordial era să caute şi să mântuiască ce era pierdut. Cine mai are nevoie în vremea noastră de pierduţi, de alungaţi, de cerşetori, de oameni care parcă ne strică imaginea oraşelor şi chiar a grupărilor pe care le frecventăm (după cum spuneau ucenicii despre femeia cananeancă: „Dă-i drumul că strigă după noi”, ne face de ruşine )? Cine mai are timp pentru ei? Cine? Ce bine că mai este Cineva care a venit din Cer special pentru aceasta: SĂ CAUTE pe cei pierduţi! Să se coboare la nivelul lor, să le spună că le ştie căderea, să le vindece ochii, să le vindece buzunarele, să le scoată lăcomia de bani din inimă, să facă din ei un motiv de laudă la adresa lui Dumnezeu (18:43), să le redea statutul de altă dată („fii ai lui Avraam”-19:9). Cine poate face asta? Nimeni altcineva decât Cel care încă te caută… De ce încă te mai ascunzi de El? De ce îţi cauţi tot felul de „duzi” din care să îl vezi pe Isus, dorind ca El să nu te vadă? Am o veste pentru dumneata: „Oricât de înalţi ar fi „duzii” în care te-ai urcat, El tot te vede. Orice metode ai încerca să adopţi crezând că doar privirea Lui te va mulţumii, să ştii că în inima dumitale există un gol imens, care nu poate fi umplut decât atunci când El, Marele El intră în „casa inimii” dumitale. Nu uita El a venit special pentru a te căuta!

2. Să cheme la pocăinţă (Mat. 9:13b)

El se uită la tine, şi îţi vede toate păcatele. Păcatele trecute şi prezente. El vrea să îţi spună: ” Vino!” Ştiu că vei fi tentat/ă să spui: „Prea mulţi m-au chemat, ca să mai pot accepta şi această invitaţie…” Însă vreau să te asigur că o invitaţie ca aceasta nu ai mai primit niciodată. Oamenii până acum te-au chemat ca să îţi ofere ceva, cel puţin aşa ţi-au promis. Chemarea pe care ţi-o face Isus acum este de aşa manieră încât, TU trebuie să Îi dai Lui ceva… Ştiu că te întrebi deja: „Ce pot să Îi dau eu Creatorului a tot ce există?” Ai ceva pe care numai tu Îi poţi da… Pentru aceasta El a venit pe pământ… Poţi să Îi dai inimta ta, păcatele tale. El le va şterge şi te va ierta total. Aceasta e de fapt chemarea Lui. O chemare la recunoaşterea păcatelor tale, la regretarea lor şi chiar la renunţarea lor, când vei ajunge să le faci pe toate acestea tu de fapt te vei pocăi de păcatele tale şi pocăindu-te vei fi mântuit.

3. Să Se consume, să Se cheltuiască– (Mat.20:28a)

El, Domnul Isus, nu a trăit nici o secundă pentru El. Nici măcar un moment nu a încercat să aibă parte de confort. Uneori a predicat în Samaria chiar  flămând (Ioan 4), alteori s-a rugat o noapte întreagă. Pentru cine oare? Avea El păcate? Călătorea oare atât de mult pentru renumele Său? Nu! El se cheltuia pentru tine şi pentru mine… El a venit pentru a se consuma pentru noi!

4. Să se crucifice –“să-Şi dea viaţa…”(Mat.20:28b)

… Dacă a trăit doar pentru ca celor din jurul Lui să le meargă bine, într-o zi… A dat tot ce I-a mai rămas: VIAŢA! Pe Golgota S-a crucificat pentru noi, pentru ca noi prin moartea Sa să primim viaţă în dar… viaţă eternă!

Toate acestea doar pentru tine!!!

Tu ce vei face pentru EL? Îi vei da Lui inima ta şi implicit păcatele tale?

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Luca, Matei și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pentru că Fiul omului a venit …

  1. Poate ca intrebarea trebuia sa fie in ton cu cele 4 idei.
    ceva de genul:
    Vrei sa il Cunosti?
    poate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.