Cadoul dat din mână-n mână…


„Cadoul” dat din mână-n mână…

Altădată acest „cadou” era în Mâna Cea mai puternică din Univers…

Şi pentru că orice cadou este creat pentru a  se dărui, şi El a fost trimis unui muritor, care avea nevoie strigentă de El.  Unuia pe care l-a ales să fie prin preajma Lui… Până să-l fi ales, acest „destinatar” era un anonim, şi totuşi „Cadoul” a ales să i Se dăruiască chiar lui … De cine să fie oare vorba?… De nimeni altcineva,  decât de Iuda (unul dintre primii destinatari ai Darului de care vorbim)… Iar Cadoul era Isus.

Tatăl L-a dat pe Isus-Fiul ca un Cadou lui Iuda… Dar Iuda a crezut că sunt mai importanţi treizeci de arginţi decât El… Şi el care era întotdeauna cu punga (şi mai lua din ea), a vândut chiar şi Cadoul… La cine oare? La preoţi. Vai preoţilor ce aţi ajuns!…  Cum aţi putut să acceptaţi să auziţi şi să răspundeţi la întrebarea: „Ce vreţi să-mi daţi, şi-L voi da în mâinile voastre?”?

Cadoul a ajuns în alte mâini: mâinile preoţilor cei mai de seamă… (Matei 26:14) „Iuda, de ce nu ai acceptat acest Cadou pentru viaţa ta? Ai găsit ceva rău în El? Nu era de calitate? De ce L-ai dat altora? Dar, dacă tot L-ai dat, de ce nu L-ai dat unor oameni care puteau să se bucure de sărbătorile Paştelui de EL? De ce? Merita acest Cadou să fie dat din mână în mână?

Preoţilor măcar voi de aţi accepta acest Cadou! Că aţi şi plătit un preţ pentru El… El a venit să vi se dea gratis, dar voi L-aţi cumpărat cu preţ de arginţi… Ce faceţi oare cu El? „Noi”, răspund preoţi fără vorbe, prin faptelor, „Îl dam mai departe. Îl dăm lui Pilat” (Matei 27:2)

Pilat ai primit cel mai scump Cadou din lumea întreagă, ce vrei să faci cu El?… „Oh, aş vrea să Îl scap, dar dacă rămâne acest Dar la mine pierd prietenia cu Cezarul…”, spunea Pilat. De aceea ca să scap de norod şi de insistenţele lui, îl dau mai departe, oricum nu sunt primul care L-am primit… „după ce a pus să-L bată cu nuiele, L-a dat în mâinile lor…” (Matei 27:26)

Ostaşilor ce faceţi cu El? De ce nu vă purtaţi cu El cu gingăşie, e Cadou (e fragil)!… Dar ei, L-au dezbrăcat, L-au batjocorit, L-au scuipat, L-au bătut… L-au răstignit… L-au respins… (Matei 27:27-31)

Tâlharilor, „Cadoul” a ajuns lângă voi… Ce vreţi să faceţi cu El? Unul, cu ultimele respiraţii zice : „Îl primesc… Am nevoie de El chiar dacă ştiu că nu mai am multe ore de trăit… ” Altul e ignorant şi chiar batjocoritor… Şi El dă mai departe Cadoul…

Nu cumva a ajuns acest „Cadou” şi în mâinile tale?

Dacă da, ce vei face oare cu El?

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com caleb.nechifor[at]liceulprodeo.ro Tel. Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Matei, Predici și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.