Biruitor în haine de biruit…


Biruitor în haine de biruit…

Jud. 3:12-30

18 ani… 6574 de zile… Să fii rob în propria-ţi ţară… Sute şi poate chiar mii de evrei erau robi  chiar în ţara lor… Dar dintre toţi unul e mai amărât… Vă rog să-l priviti pe Ehud… Întotdeauna când trebuia  să presteze o muncă o facea cu mare greu… Fiind rob avea de realizat sarcini care abia le-ar fi putut face cu două mâini, darămite cu o mână şi mai ales cu stânga, deoarece de mâna dreaptă nu se putea „sluji” (v.15)…
Cine se aştepta ca Ehud, fără reputaţie militară, dintr-o familie mică (v.15b), îmbrăcat ca un rob, cu un dar, dar şi cu un handicap, fără putere în mâna dreaptă, înfrânt de viaţă. Lui viaţa nu I-a oferit posibilitatea de a lupta cu ambele mâini, parcă pentru el viaţa a fost nedreaptă…. Avea tot dreptul să se lamenteze, să se bocească, să strige împotriva lui Dumnezeu. Să-L învinuiască, dar mai mult de atât putea să renunţe să ducă darul, să se motiveze că el nu poate… „Cum va deschide uşile palatului moabit? Oare nu vor observa privirile atente ale gardienilor împăratului, că ceva nu e în ordine cu mişcările lui? De ce nu acorda cadoul cu ambele mâini?” Atâtea probleme putea să-şi pună… Însă el nu şi-a pus nici una din ele, ci a acceptat planul lui Dumnezeu pentru el.

Cum să ajungi biruitor, chiar în haine de biruit?

1. Acceptând planul divin (v. 15)
2. Acoperind  handicapul (slăbiciunea) cu armale divine (v.16)

Ehud pentru a ieşi biruitor şi-a făcut o sabie cu două tăişuri şi a pus-o exact în locul mâinii de care nu se putea folosi. El defapt şi-a camuflat slăbiciunea, disabilitatea, handicapul cu sabia cu două tăişuri… Şi această sabie cu două tăişuri nu este altceva decât simbolul Cuvântului lui Dumnezeu (Evrei 4:10)


3. Aducând mesajul divin (v. 20)

Mesajul pe care i l-a adus Ehud împăratului Eglon era: „Tu trebuie să mori!” Nu uita şi tu ai un „Eglon”. El poate fi  o pasiune care te desparte de cer, nişte cuvinte vulgare, priviri îndreptate greşit, gânduri murdare, şi alte lucruri care te despart de Dumnezeu. Le ştii tu foarte bine! Ele trebuie să moară din viaţa ta. Atunci vei fi biruitor chiar în haine de biruit.

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Judecători, Predici și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s