O plecare neaşteptată…


O plecare neaşteptată…

Ioan 16:5-15

„Acum Mă duc…” s-a auzit deodată în urechile ucenicilor. Isus urma să plece de pe Terra, avea să se despartă de ucenicii dragi, de cei cu care a vieţuit trei ani şi jumătate… Evenimentul pe care îl aşteptau cel mai puţin ucenicii, avea să aibă loc: despărţirea lor de Isus. Era foarte plăcut să stai la cină cu Isus, era deosebit de frumos să Îl ai ca invitat special la evanghelizare pe predicatorul Isus , era fascinant să Îl poţi invita la tine acasă şi să îţi vindece soacra la fracţiune de secundă… Era ceva încântător, când ai ajuns în criză (fie în lipsă de pâine sau în altfel de faliment), să-ţi soluţioneze problema şi să îţi dea exact ceea ce tu ai nevoie. Era foarte frumos cu Isus… dar dintr-o dată ei află că Isus nu va mai fi cu ei. Va pleca de la ei pe neaşteptate, deşi le-a spus lucrul acesta încă din Ion 7: 33.

Dar cum mai era această plecare, pe lângă faptul că era neaşteptată?

O plecare neaşteptată…

1. Marcată de priviri în trecut (Ioan 15:22,24)

Isus se uita în trecutul activăţii Sale şi trebuia să plângă… De ce oare e atât de trist Isus? Ştiţi de ce?… Pentru că El a venit din CER pentru ei (15: 22a), a vorbit cu ei (Ioan 15:22b- i-a băgat în seamă, deşi nu meritau ), le-a arătat puterea Sa prin toate minunile pe care Le-a înfăptuit (Ioan 15:24), iar pe ei… nu îi interesa nimic… au respins tot harul lui Dumnezeu. Unii din ei au şi recunoscut că El este venit din cer (Ioan 3), dar au rămas la atât. De aceea păcatul lor rămânea asupra lor. Aşa trebuia să plece Isus… Şi tot în acest context Isus îi avertizează pe ucenicii să nu se aştepte să fie trataţi altfel.

2. Marcată de pregătiri (v. 7)

Pregătire pe pământ: va trimit Duhul Sfânt ca să vă fie: Călăuzitor (16:13); Mângăitor (16:7;14:16,26; 15:26) şi Învăţător (14:26b).

Pregătire în cer (14:2c).

3. Marcată de proslăvire (16: 14;7:39c;17:5 )

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Ioan, Predici și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s