„Nu ştiţi că o căpetenie, un om mare a căzut astăzi în Israel?”


„Nu ştiti că o căpetenie, un om mare a căzut astăzi în Israel?”…

…Avea un cap imbibat de Biblie, chiar dacă ochii fizici nu-l mai ajutau de multă vreme. Pentru a putea vedea să citească în Cartea de dragoste a Iubilului lui folosea o lupă (cred că nu voi uita nicioadată acele imagini în care venea la slujbă cu o ora înainte de începerea programului şi dacă nu mai erau fraţi cu care să cânte o cântare, mergea la amvon, lua lupa şi citea din Biblia cu slove mari.) În fiecare dimineaţă tranversa oraşul de la Someşeni până la Biserica Penticostală „Betania” (iar inainte de 2003 la „Albini”), pentru ca la ora 8 să fie la rugăciune împreună cu fraţii.  Seara din nou la rugăciune, dacă nu la dânsul acasă, atunci la bisericile care aveau slujbe programate în timpul săptămânii. În ultimii doi ani, mergea parcă mai des în misiune… Dacă cineva era pe moarte, avea cancer, sau dorea să i se facă ungerea cu untdelemn (potrivit pasajului din Iacov 5), fratele Iacov oricând era disponibil. Cred că a vizitat toate spitalele din Cluj mai mult decât orice doctor. Înainte ca soţia sa să plece în eternitate, veneau la adunare ţinându-se de mână. Erau ca doi titani care luptă şi biruiesc învăţând o lume întreagă că se poate trăi în căsnicie împreună până la capăt.  Întotdeauna când marturisea minunile Domnului care se realizau prin dânsul nu uita să amintească: „Noi facem ungerea, iar Domnul face vindecarea.” După mai mult de o jumatate de deceniu s-a stins pe câmpul de bătaie, nu învins, ci învigăntor… Mergea să vorbeasca oamenilor despre Domnul şi minunile Lui, iar Domnul văzându-i osteneala i-a spus: ” Vino Acasă! Pentru că ai ştiut să vorbeşti atât de profund şi de des cu Mine şi despre Mine, vino acum nu numai să vorbeşti cu Mine, ci chiar să locuieşti pentru eternitate lângă Mine.” Ultima dată când am vorbit mai mult eram la slujbă, şi dânsul mi-a spus: „Eu vreau să mă duc, dar încă mai e nevoie. Eu ma voi duce, dar voi să duceţi mai departe Evanghelia.” Doamne ajută-ne!

Acestea sunt doar câteva fărâme despre ce şi cine a fost fratele Iacov Şumandrea… Nu a fost numai frate, tată, bunic, pastor, ci şi o căpetenie în „Israelul ardelenesc”. A căzut o căpetenie… dar „căderea” aceasta a fost de aşa manieră încât el a juns în cel mai  de sus punct al existenţei: CERUL lui Dumnezeu. Fie ca Domnul să mai ridice asemenea oameni în oraşul Cluj şi de ce nu, în toată România!

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la „Nu ştiţi că o căpetenie, un om mare a căzut astăzi în Israel?”

 1. yvone zice:

  Aduceţi-vă aminte de mai marii voştri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitaţi-vă cu băgare de seamă la sfârşitul felului lor de vieţuire, şi urmaţi-le credinţa!
  -fr. caleb un bine meritat elogiu.
  -aşa să ne ajute Domnul să sfărşim şi noi alergarea -Maranata!

 2. pucheadorel zice:

  Foarte frumoasă această caracterizare! Domnul să vă binecuvânteze! Este o caracterizare care crează atâtea emoții… Mi-au atras atenția cu deosebire două paragrafe: „Înainte ca soţia sa să plece în eternitate, veneau la adunare ţinându-se de mână. Erau ca doi titani care luptă şi biruiesc învăţând o lume întreagă că se poate trăi în căsnicie împreuna până la capăt. ” și „A căzut o căpetenie… dar “căderea” aceasta a fost de aşa manieră încât el a juns în cel mai de sus punct al existenţei: CERUL lui Dumnezeu. ” Ce bine ar fi ca oamenii din ziua de astăzi, familiile, mai ales cele creștine, să ia aminte și să ia exemplu de la astfel de oameni! Eu nu cunosc pe fratele respectiv, dar dacă a fost așa cum spuneți (și nu contest acest lucru!), atunci cred că putem spune că nu a căzut, ci a fost înălțat ca să fie împreună cu Domnul Isus, printre miile de cete îngerești, și să cânte „o cântare nouă” Domnului său preaiubit. Sunt sigur că Domnul a considerat că lucrarea acestuia pe pământ s-a terminat pentru că, probabil, a lăsat Evanghelia ca moștenire altor generații care s-o ducă mai departe!

 3. pucheadorel zice:

  Vă invit și pe blogul meu. Am subiecte, zic eu, interesante. M-aș bucura să poposim, în limita timpului, la discuții.

 4. pucheadorel zice:

  Mulțumesc. Vă mai aștept, poate și cu un comentariu. Domnul să vă răsplătească lucrarea!

 5. frumos comwntariu va multumesc domnu sa va binecuvinteza si sa va rasplateasca va dau adresa nam email ramineti cu dl isus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s