Ciob şi cenuşă…


Ciob şi cenuşă…

Iov 2:8

Când ai rămas doar cu cioburi şi cenuşa… Când planurile ţi s-au sfărâmat, visurile ţi s-au ucis… Nici o perspectivă nu mai ai… Ceea ce ţi-a rămas nu este decăt cenuşă… Când te-ai „aşezat” pe cenuşă… Când împrejurarea te îndeamnă să iei ultimul ciob pe care îl mai ai şi să îţi alini durerea, fără să te gândeşti că acel ciob va produce o mai mare rană şi sângele va curge mai puternic (ca să nu mai vorbim că scărpinarea cu cioburi nu e iginenică…)

Chiar dacă ai rămas doar cu cioburi, din toate vile pe care le-ai avut, toţi fii (cei zeci), toate turmele de oi şi boi, cămile şi măgari nu mai ai nimic (nici măcar un miel, cât de mic, pe care să-l foloseşti la cină…); din marele numărul de slujitori ai mai rămas doar cu 4… Nici soţia ta nu te mai încurajează… Doar ciob şi cenuşă… Iov, nu uita: Când din parte pământului nu mai ai decât un ciob şi puţină cenuşă, dacă Cerul e departea ta, atunci ai TOTUL!

Când pământul nu mai avea ce să îi ofere lui Iov, decât „un ciob şi cenuşă”, în Cer se dădeau conferinţe pe tema:”Ce va face Iov când nu mai are nimic?” Acum, toate privirile, atât a celor de pe pământ, cât şi a celor din Cer erau pironite spre Iov… şi aceasta în timp ce Iov nu ştia nimic  (Biblia nu ne spune că Iov ar fi fost informat în prealabil, el nu a reacţionat în modul în care a reacţionat deoarece a ştiut că toţi îl privesc, ci pentru că era neprihănit. ) El reacţionează ca un adevărat neprihănit. A demonstrat Universului întreg că neprihănirea lui nu depinde de renumele pe care îl avea printre fiii Răsăritului, nici de vilele pe care le avea, nici de miile de perechi de boi, nici de miile de oi, nici fiii lui şi nici măcar de soţia lui… Neprihănirea lui era determinată de relaţia sa cu Dumnezeul lui. El continuă să creadă în Dumnezeu chiar dacă nu Îl mai vede acţionând în viaţa Lui.

Prin faptele sale, Iov ne spune: „Când nu Îl mai vezi pe Dumnezeu, să fi sigur: El nu a dispărut… El există chiar dacă ai rămas doar cu cioburi… Continuă să-I rămâi credincios Celui care există chiar şi atunci când nu se vede în viaţa ta!”

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s