Cadoul Cerului…


Cadoul Cerului

Luna decembrie este acceptată de toţi ca fiind luna cadourile. V-aţi întrebat de ce a ajuns această lună să fie numită “luna cadourilor”?

Probabil unii dintre voi veţi spune: „ Luna decembrie este luna cadourile deoarece de fiecare dată în această lună, vine Moş Niculaş, mai apoi Moş Crăciun.”

Probabil alţii veţi spune: „Luna decembrie este acceptată ca fiind luna cadourilor, deoarece părinţii noştri în decembrie ne dau tot felul de cadouri chiar şi noi, copiii între noi în această perioadă de timp ne facem cadouri unii altora. E foarte frumos dacă se întâmplă acest lucru.

Şi totuşi vreau să vă spun că înainte de apărea Moş Niculaş în istoria oamenilor, înainte de a ajunge pentru prima dată Moş Crăciun cu renii lui (în mintea oamenilor), de undeva dintre Rusia, a venit un Copilaş. El nu a venit nici dinspre Cluj, nici dinspre Rusia, nici dinspre China, El a venit din alte coordonate decât timp şi spaţiu. El care era infinitul a venit în finit. El care era în CER a venit pe Pământ. A venit ca un Dar. Şi profetul Isaia cu 750 de ani înainte a trebuit să rostească o promisiune care avea să se împlinească cu lux de amănunte: Şi anume: „Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu  ni s-a dat. Şi domnia va fi pe umărul Lui. Îl vor numi minuat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor.” Cred că aţi reţinut ceea ce spunea profetul: „Căci un Fiu ni s-a dat…” El era Cadoul Cerului pentru fiecare pământean. Ca să se poată materializa acest Cadou, care avea să împartă lumea şi vremea în două: înainte şi după El, a fost nevoie de o fecioară: Maria… Când satul numit Betleem era într-un freamăt inexplicabil, când evreii mergeau şi veneau (trebuiau să se înscrie fiecare în cetatea lor), doi tineri (de curând logodiţi) călătoreau în noapte pe drumurile friguroase ale acestui sat. Iosif şi Maria. Deoarece Maria era însărcinată a simţit nevoia de un loc confortabil, de o casă luminată şi încălzită. Pentru îndeplinirea acestui deziderat, parcă îl văd pe Iosif, logodnicul resposabil, cum bătea din poartă în poartă pe uliţele Betleemului cu scopul de a găsi un loc de poposire. Însă cu tristeţe trebuie să vă spun că pentru ei nu era loc. Cine să îi primească până la urmă? Toate posibilele gazde se uita, şi atunci ca şi acum, la ceea ce se vede. Şi după ce îi analiza trebuiau să concluzioneze: „Pentru voi nu e loc.” Voi nu aveţi ce să ne oferiţi. Nu puteţi să plătiţi nici măcar cazarea, plus mâncarea şi celelalte. Mai mult, Maria e însărcinată, dacă va naşte, se gândeau posibilele gazde, vor pretinde să stea mai mult timp la noi. Dar nici măcar nu îi cunoaştem, cum să găzduim nişte anonimi, nişte necunoscuţi, îşi spuneau ei în gândurile lor. De ce nu s-au gândit mai mult înainte de porni la drum că s-ar putea să vină momentul naşterii?, reproşau aceste gazde.

Într-un final un sătean a fost mai milos decât ceilalţi, şi le-a spus lui Iosif şi Mariei, am loc pentru voi dar numai în grajd. Acolo în iesle puteţi să poposiţi o vreme. Au ajuns în grajd, şi nu după mult timp Maria a născut un fiu, căruia i-a pus numele: Isus. El era Cadoul Cerului. Când Betleemul nu avea timp pentru ei, şi mai ale pentru acest Pruncusor, Cerul era în mişcare, îngeri erau trimişi special de Dumnezeu pentru a-i şoca pe păstorii care stăteau în jurul Betleemului, aducându-le vestea: „Astăzi în cetatea lui David vi s-a nâscut un Mântuitor, care este Hristos Domnul”. Aceştia imediat după ce au plecat îngerul au pornit înspre Betleem şi au găsit totul aşa cum le spusese îngerul.

De asemenea, de la distanta de 3500 de km au pornit nişte magi, din Răsărit călăuziţi de o stea pentru a-i aduce Pruncului Isus daruri: aur, smirnă şi tămâie. Ei au înţeles că acest Copilaş este un real cadou pentru ei, însă şi ei trebuie să îi aducă ceva.

Acum când acest Cadou ţi se materializează, când vrea să ţi se dăruiască oare Îl vei accepta? Oare Îl vei lăsa să se implice în viaţa ta şi să îţi schimbe trairea, viitorul şi destinul? Mai mult dacă magii au venit cu darurile lor, tu ce vrei să Îi dai pruncului de acest Crăciun? Oare vei vrea să Îi dai inima ta?

Dumnezeu să te ajute!

Vă doresc tuturor, sărbători speciale şi fie ca Pruncul Isus să rămână cel mai mare Cadou pentru viaţa dumneavostra!

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cadoul Cerului…

  1. Pingback: Mesaje biblice privitoare la Naşterea Domnului Isus Hristos | cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.