Unicitatea măgăruşului lui Isus


Unicitatea măgăruşului lui Isus

Termenul grecesc pe care îl folosesc cei trei evanghelişti pentru măgăruş este unic, şi anume: πῶλον. Nicăieri în altă parte a Bibliei nu este folosit acest termen. Numai în promisiuni şi în împliniri, respectiv Gen. 49: 11,  Zah. 9:9, Mat. 21:2,5,7; Mc. 11:2,4,5, 7; Luc. 19:30,33,35; Ioan 12:15. ( Pentru detalii vezi BibleWorks8)

Nu numai termenul folosit pentru măgăruş îl face unic, ci faptul că a fost :

1. Creat pentru Isus 

Înainte de a exista acest măgăruş, despre el s-a profeţit în prima carte a Biblie. El a avut misiunea de a fi creat în mod special pentru Isus (Gen. 49:11). Profeţia mesianică îl prezintă pe acest măgăruş ca fiind al lui Isus („El îşi leagă măgarul de viţă…. mânzul măgăriţei lui”)

2. Crescut pentru Isus (Mc. 11:2b)

Evanghelistul Marcu îl descrie pe măgăruş ca fiind unic, deoarece nimeni nu a încălecat pe el. El a fost crescut de stăpânul lui pentru Isus. Nici măcar cel care l-a crescut nu a apucat să încalece pe el. Stăpânul pământesc al măgăruşului a fost doar administratorul lui, asta se vede din faptul că la dat Domnului fără comentarii. Nu ştiu cât timp a trebuit să îl hrănească, nici ce planuri avea cu privire la el, dar ştiu ca atunci când la cerut Domnul, l-a dat. El l-a crescut pentru ISUS!

3. Condus la Isus (Mc. 7a)

Doi ucenici au condus măgăruşul la Isus…

4. Cunoscut de Isus (Mc. 2a)

Isus ştia toate detaliile despre măgăruş! Ştia că el este în satul dinaintea lor, că pe el încă n-a încălecat nimeni. El ştia tot despre El!

5. Cărăuşul lui Isus (Mc. 7b)

Măgăruşul deşi nu era obişnuit ca cineva să încalece pe el, a acceptat. Nu a zvârlit. El a vrut să Îl poate pe marele REGE ISUS HRISTOS…

Dacă un măgăruş e aşa de unic pentru Domnul oare tu, drag cititor nu crezi că eşti creat, crescut, condus, cunoscut de ISUS? Şi nu crezi că ar trebui să fii purtătorul Regelui tău? Fie ca de la aceste sărbători şi până când vei ajunge în CER să fii un cărăuş al lui Isus! Vrei asta?

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Paşte și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Unicitatea măgăruşului lui Isus

  1. cea mai tare fraza: „Doi ucenici au condus măgăruşul la Isus…” :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s