Cei mai surprinzători mesageri…


Cei mai surprinzători mesageri…

Fapte 12:1-12

1. Martirul Iacov (v.2)

El ne învaţă că planul lui Dumnezeu e mai important decât propria-i viaţă!

Când este chemat de Irod şi este ucis, Iacov nu zice nimic. Pentru Isus, el şi-a lăsat corabia, mrejile şi chiar tatăl. Totul! Numai ca să ştie că e un adevărat mesager. Şi a şi  fost!

2. Martorul (puşcăriaşul Petru -v.3)

El ne transmite că purtarea de grijă a Domnului e mai puternică decât păzirea romană (urmărirea duşmanilor).

Când celula era păzită cu 16 ostaşi, când doi stăteau lângă el cu singurul scop de a-i urmări fiecare gest, când era în ultima noapte de viaţă (după programarea lui Irod), Petru dormea liniştit. Cum de putea dormi el când ştia că porunca era ca dimineaţa să fie executat?… Putea pentru că ştia în cine se încrede. Încrederea lui în Dumnezeu a alungat toate îngrijorările posibile!

3. O mamă: Maria, mama lui Ioan Marcu (v.12)

Ea ne spune: „Dăruirea e mai importantă decât propriile dorinţe!”

Apare pentru o singură dată în Biblie, în acest verset. Dar deşi apare o singură dată e o mesageră de excepţie. Vă imaginaţi cât de mult a riscat ea?… Când prigoana lovise toţi creştinii din Antiohia, casa de rugăciune era închisă, pentru că cei mai proeminenţi lideri fuseseră chinuiţi, omorâţi (cazul lui Iacov) şi întemniţaţi (cazul lui Petru), o soră anonimă, am zice noi, şi-a pus casa la dispoziţia fraţilor şi a surorilor pentru ca aceştia să se poată întâlni la rugăciune (v.12). Putea oricând să apară Irod şi să îi spună acestei mame următoarele: „Pentru că ai acceptat ca aceşti <<eretici>> să se adune în casa ta vei fi decapitată.” Însă pe ea nu a interesat-o cât de mult riscă… Mesajul ei, fără vorbe, dar  prin fapte a fost : „Dăruirea mea pentru Domnul meu  e mult mai importantă decât propriile mele dorinţe!” Ce mesageră!…

4. O menajeră:Roda (v.14)

Ea ne spune: Credinţa e mai importantă decât modul în care te vor cataloga oamenii („Eşti nebună!”). Când Biserica nu mai putea crede că la poartă e Petru, când nici ucenicii care au văzut minuni nenumărate alături de Domnul lor Isus nu mai cred, o slujnică cunoaşte glasul lui Petru, crede şi chiar comunică această credinţă. Ea a fost o mesageră a lui Dumnezeu…. Şi încă una surprinzătoare.

Drag cititor, NU trebuie să fii un Iacov, nici măcar un Petru, nici măcar o Marie (ca mama lui Ioan Marcu), trebuie doar ca acolo la locul tău de muncă, la şcoala ta, să fi un mesager (precum a fost Roda în domeniul ei- ea numai că se numea RODa, dar şi rodea!)!

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Fapte, Predici și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s