Ce eşti în faţa Răstignitului din mijloc?


Ce eşti în faţa Răstignitului?

Luca 23:33-49

După ce Isus a fost răstignit, împreuna cu cei doi tâlhari, în jurul crucii s-au format  câteva partide, categorii de oameni, şi anume:

1. Admiratorii (v. 48, 49)

Norodul care privea (v.35a);

Cei ce se uitau la „priveliştea” aceea (v.48);

cunoscuţii lui Isus şi femeile ( care stăteau… dar departe – v. 49).

2. Acuzatorii (v. 35-39)

Aici erau fruntaşii, ostaşii şi tâlharul, care toţi la unison îşi băteau joc de El…

3. Avarii (v. 34b)

Erau cei ce îşi doreau chiar şi hainele celor crucificaţi. Probabil erau pătate de sânge, sfredelite, dar avarismul din ei nu îi lăsa să le arunce. Erau gata, gata să se certe de la cămaşa lui Hristos şi pentru a şti cine dintre ei trebuie să o ia au tras la sorţi… Ei nu Îl doreau pe Isus, însă Îi doreau hainele…

4. Adevăratul om! (v. 40-43)

Un bărbat despre care până şi poliţia te-ar fi sfătuit să te fereşti de el (avea cazier, dosar penal şi încă unul destul de gros)… Toată viaţa a încercat să trişeze, însă a ajuns într-un moment în care nu mai reuşea să trişeze o realitate de neînvins: moartea! Era cel mai defavorizat dintre toţi cei prezenţi. Nu putea să Îl atingă pe Isus. Din mâinile şi din picioarele lui curgea sânge. La început, spune evanghelistul Matei (27:44), a batjocorit şi el, ca ceilalţi pe crucificatul din mijloc, dar la un moment dat a realizat că Acesta are un caracter inconfundabil. Nu ştiu exact ce l-a determinat să vorbească frumos cu Isus, ştiu doar  că i-a cerut ce era cel mai important. Nu i-a cerut nici măcar o secundă de viaţă în plus, nici să-i aline durerile, nici să îl coboare de pe cruce, ci să nu Îl uite când va ajunge în Împărăţia Sa. A crezut că El este Împăratul adevăratei Împărăţii. De aceea, el dintr-un tâlhar nenorocit a devenit un adevărat om şi a fost mutat de pe „buza” iadului în rai!

Fie ca şi tu să îţi faci timp să vii măcar în această seară a patimilor la Golgota . Să te aşezi prin credinţa în faţa crucii lui Isus şi să îţi recunoşti toate păcatele, să crezi că El este singurul care te poate duce în rai şi astfel vei deveni un adevărat om, iar când viaţa ta se va sfârşi vei ajunge în CER! Doamne ajuta!

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Predici și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s