Biruieşte-ţi leul!


Biruieşte-ţi leul!

Jud. 14:1-9

Samson în timp ce mergea pentru a o curta pe cea care avea să-i devină soţie s-a întâlnit cu un leu. A apărut dintr-o dată dintre viile din Timna. A apărut dintre vii, locul în care te aştepţi cel mai puţin să fie un leu, nu-i aşa?.Să observăm că leul a venit mugind cu scopul de a-l intimida. De asemenea, să observăm că acest leul nu era bătrân, ci tânăr la fel ca şi Samson, asta pentru că întotdeauna leul pe care trebuie să-l înfrângi e pe măsura ta!.

Mă vei întreba: şi ce relevanţa mai are pentru mine care trăiesc în mileniul trei, leul cu care s-a luptat Samson. Vom vedea imediat.

Ştiai  că toţi marii oameni ai Bibliei au avut „leii” lor?

  • David a avut de luptat cu leii când era la oi (1 Sam. 17:34-36 );
  • Daniel a avut de suportat nu doar o groapă adâncă, ci una plină de lei (Dan. 6: 15-17);
  • Petru a avut de luptat cu leul său (1 Pet. 5:8 );
  • Pavel a avut şi el leul său (2 Tim. 4: 17);
  • Isus Hristos a avut leii lui (Ps. 22: 12,13).

Crezi că tu nu ai „leul”/”leii” tău/tăi? De ce doar tu să scapi?

Pentru unii „leul” pe care trebuie să-l înfrângă este o bârfă.  Persoana care se află în această categorie când se întâlneşte cu o persoană mai apropiată începe să spună despre a treia persoană (absentă bineînţeles): „Ai auzit ce a făcut X!”; iar celălalt îi spune: „Dar stai să îţi spun eu ce am auzit, dar să nu mai spui la nimeni!” Şi uite aşa … apare „leul” mugind şi mai apoi răgind în viaţa bârfitorilor.

Pentru alţii „leul” este reprezentat de propriul lor EU. Ei nu pot să stea într-un grup în care nu se vorbeşte despre ei. Tot ce există cu adevărat pentru ei trebuie să se învârtă în jurul lor.

Pentru alţii „leul” este lenea (Prov. 22:13).

Pentru alţii „leul” este reprezentat de plăcerea de a privii în domenii interzise.

Pentru alţii „leul” este cearta. Din orice şi cu oricine se ceartă…

Şi lista ar putea continua, însă ştiu că acum când citeşti aceste rânduri Duhul Sfânt îţi trezeşte conştiinţa arătându-ţi „leul”!

Iar acum, după ce ţi-ai recunoscut „leul”, leu care trebuie biruit (altfel te asigur că mai repede sau mai târziu te va învinge el pe tine), oare cum să-l înfrângi?

Cum şi-a înfrânt Samson leul?

Biruieşte-ţi leul!

1. Fără arme vizibile

Samson a biruit leul fără să aibă ceva în mână. Şi tu trebuie să-ţi înfrângi „leul” fără arme vizibile (fără pumni încleştaţi, ameninţări cu degetul, avocaţi, tribunale, violenţă şi chiar arme). Armele invizibile pe care trebuie să le foloseşti sunt: rugăciunea insistentă, postul şi studierea perseverentă a Bibliei. Te asigur că folosindu-le pe acestea vei birui. Ia-l ca exemplu pe Daniel, care deşi a trăit într-un imperiu şi într-o perioadă în care rugăciunea era interzisă, numai prin rugăciune şi-a înfrânt leii din groapă!

2. Lăsându-te călăuzit de Duhul Sfânt

Nu muşchii sau părul lung al lui Samson l-a făcut biruitor asupra leului, ci Duhul lui Dumnezeu. Dacă vrei să fii biruitor asupra „leului” tău atunci caută în fiecare zi să fii plin şi călăuzit de Duhul Sfânt.

3. Simţind frumuseţea biruinţei

Samson, după ce a ucis acel leu a ajuns la cea care avea să-i devină soţie, apoi s-a întors acasă, iar când s-a reîntors pentru a o lua de soţie, „s-a abătut să vadă hoitul leului.” Şi în loc să vadă ceva scârbos, găseşte în trupul leului mort miere. Ce să însemne oare aceasta? Nimic altceva decât, faptul că după ce îţi vei înfrânge „leul” vei simţi dulceaţa acestei victorii. Dacă până atunci părinţii tăi erau îngrijoraţi de viitorul tău, de „ce se va alege de tine” (că stai nopţi întregi prin cluburi şi îţi strici viaţa, banii şi viitorul; sau nu poţi să îţi dezlipeşti ochii de la site-uri imorale), acum văd cum eşti un om de caracter, cum încerci să faci bine mai ales celor ce îţi doresc răul. Aşadar, atât tu, cât şi apropiaţii tăi (părinţii, prietenii sau vecinii) vor simţi dulceaţa biruinţei tale. Spun aceasta pentru că nu doar Samson a gustat mierea luată din hoitul leului, ci şi părinţii acestuia.

Biruieşte-ţi leul!

 

 

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Judecători, Predici și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s