Mânia celui mai blând om…


Mânia celui mai blând om…

Ex. 32:7-34

Moise e prezentat în Numeri 12:3 ca fiind cel mai blând om de pe faţa pământului… Şi totuşi în pasajul amintit s-a mâniat… Ce fel de mânie a fost aceasta? Să observăm încă de la început că această mânie a apărut în viaţa lui numai după ce Dumnezeu s-a mâniat mai întâi pe popor pentru acelaşi motiv, şi anume: crearea viţelului de aur.

Mânia celui mai blând om, sau mânia care nu e păcat e:

1. Mânia căderii (v. 1-6;19)

Moise s-a mâniat pe păcatul poporului. El nu a suportat ca acest păcat al idolatriei să existe în popor. Mânia lui nu a fost pe popor, ci pe păcatul acestuia.

2. Mânia curăţirii (v. 20, 26-29; 2Cor. 7:11)

Mânia lui Moise nu s-a oprit la constatarea păcatului, ci imediat a acţionat arzând în foc viţelul, l-a transformat în cenuşă şi cenuşa aceasta a aruncat-o în apa potabilă, iar mai apoi i-a obligat pe evrei să bea această apă. (v. 20- Cu fiecare înghiţitură a acestei ape ei trebuiau să simtă că păcatul are consecinţe grave!)

Mai mult, s-a aşezat la uşa taberei şi i-a chemat pe toţi cei ce erau pentru Domnul. A ştiut că a face curăţenie înseamnă a stabili o demarcaţie clară între cei ce sunt ai idolilor (cei ce vor să rămână cu viţelul) şi cei ce sunt ai Domnul. Curăţia a continuat prin uciderea celor ce nu au dorit să se predea Domnului!(v. 26-29).

Aplicaţia practică pentru noi, creştinii noutestamentari nu implică folosirea săbiilor, nici a replicilor şi a ranchiunelor (aceasta ar fi defapt o mânie păcătoasă), ci a ne separa în mod absolut de orice păcat! Şi aceasta chiar ACUM!(v.29- „Predaţi-vă AZI în slujba Domnului!”)

3. Mânia comunicării cu Dumnezeu (v.30-34)

Mă uimeşte Moise… Se mânie şi apoi poate să se roage pentru acei oameni a căror păcate i-au produs mânia. Mânia sfântă înseamnă, după ce te-ai mâniat pe păcatul păcătosului, după ce ai făcut curăţenie (în măsura în care a fost posibil), să te duci la Dumnezeu şi să-i comunici gândul tău privitor la păcătos. Acest gând să fie unul al salvării. Moise spune: „Nu vreau nici Canaanul fără aceşti evrei. Chiar dacă sunt păcătoşi…  Dacă nu le ierţi păcatul atunci şterge-mă din cartea Ta, pe care ai scris-o!” (v.32) Asta da mânie! Aş vrea ca acest tip de mânie să vină peste toţi creştinii!

P.S. Pentru a asculta mesajul integral click aici.

Anunțuri

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Exodul, Predici și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s