Stopuri la ultima staţie…


Stopuri la ultima staţie…

Marcu 10:46-52

1. Stopul lui Satana: TACI! Nu te ruga! (v.48)

„Mulţi îl certau să tacă…” – acesta era stopul lui Satan, aşezat în drumul orbului pentru ca nu cumva să fie salvat. Când îţi vin gânduri de felul următor: „nu te mai ruga… oricum un te ascultă Dumnezeu” sau „nu mai merge la Biserică, oricum e plictisitor” sau „nu mai citi din Biblie… că oricum nu înţelegi” atunci nu uita pe drumul tău spiritual Satan a aşezat STOP dar acolo unde nu trebuie! El e specialist să întoarcă „semnele de circulaţie spirituală” spre în direcţii greşite!

2. Stopul Salvatorului: sufletul tău are prioritate (v.49)

Isus s-a oprit! Era foarte ocupat. Ierihonul era ultima staţie înainte de Ierusalim şi apoi condamnarea la moarte. Şi totuşi pe când era să iasă din Ierihon, Isus s-a oprit! Pentru cine? Pentru un demnitar de stat, pentru un prieten, pentru cineva care avea ce să-i ofere? NU! Pentru un cerşetor, orb… De fapt, NU! Pentru sufletul acestuia! Stopul Salvatorului încă vorbeşte: mai important decât orice pe pământ e sufletul omului! Oare nu crezi că de mult Isus s-a oprit şi în dreptul tău pentru a te conştientiza de valoarea infinită a sufletului tău? Oare tu cum ai reacţionat?

3. Stopul schimbării: nu doar vindecat, ci şi salvat!

Orbul când a auzit că îl cheamă Isus şi-a aruncat haina, a sărit (probabil de bucurie şi pentru a ajunge cât mai repede lângă Isus) şi a venit la Isus. În faţa lui Isus s-a oprit (chiar dacă nu vedea) şi atunci s-a concretizat stopul nr. 3: stopul schimbării pentru că de la întâlnirea cu Isus orbul nu doar că a văzut şi şi-a schimbat haina, ci şi-a schimbat direcţia şi traseul („a mers pe drum după Isus”).

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Marcu, Predici și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s