Păstorul Miel…


Păstorul Miel…

Ioan 10:10-18

În decursul istoriei ebraice, şi nu numai, slujba de păstor (de cioban) a fost extrem de respectată. Primul cioban din istoria lumii a fost Abel, care a fost şi prima jertfă, primul martir (ucis pentru că ştie să jertfească pe placul lui Dumnezeu). Mai apoi, Avraam, Isaac (Gen. 26:20), Iacov şi chiar fiii lui (Gen. 46:34; 47:3) sunt prezentaţi ca păstori sau ca având în administraţia lor păstori. Moise a fost păstor la turma socrului său (Ex. 3:1), însă Dumnezeu l-a luat pentru a-l face păstorul poporului său (Is. 63:11). Iosua a fost un păstor (Num. 27:16-18). David a fost luat de la turmă pentru a fi uns ca împărat (1Sam. 16). Şi exemplele ar putea continua. Dar există un păstor care, aşa cum spunea C. H. Spurgeon „miroase” cel mai bine a oaie. Pentru că El a fost şi Păstor şi Miel! (Apoc. 7:17) E Domnul nostru Isus Hristos, Păstorul cel bun.

Cum e acest Păstor? El e:

1. Păstorul promis (Is. 40:11; Ezec. 34:11-12,23-24)

2. Păstorul proprietar (v.14,16)

Proprietar prin creaţie – „Mai am şi alte oi”, afirma El, chiar despre cei care nu-l urmează, care nu sunt în „staul” lui.

„oile Mele”- El e proprietarul oilor. Nu „cel plătit”, nici lupul (v.12b), nici hoţul (v.10)!

3. Păstorul purtător de poveri (lui „îi pasă de oi” v. 13; 1Pet. 2:22-25)

El şi-a dat viaţa pentru tine, afirmă pasajul din Ioan 10, de 5 ori! El s-a lăsat pălmuit şi pironit pentru a-ţi demonstra că te iubeşte purtându-ţi păcatele, iar mai apoi dacă îl accepţi ca Păstor al sufletului tău (1Pet. 2:25) îţi promite că îţi va purta toate poverile.

4. Păstorul proiectant (v.16)

„Mai am şi alte oi”. Proiectul Lui este ca şi alţii să vină în „turma” sa! Nu crezi că pentru asta vrea să te folosească şi pe tine?

5. Păstorul primitor (El te va primi în ziua aceea în cer- Apoc. 7:14-17)

Înţelept ar fi din partea ta să-l accepţi ca Păstor! E singurul care ştie să te povăţuiască pe cărarea care duce la Cer!

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Ioan și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s