Câteva priviri aruncate…la mormântul gol…


Câteva priviri aruncate… la mormântul gol…

Ioan 20:1-18

1. Priviri superficiale : piatră dată la o parte, fâşii de pânză…

Prima dată când a ajuns la mormânt Maria Magdalena a văzut doar că piatra fusese luată de pe mormânt. Acest lucru se vede chiar de la depărtare, deoarece piatra era mare. Maria când a văzut acest lucru s-a întors la ucenici să le spună această veste şocantă: „Nu mai e piatra pe mormânt” (v.1)

De asemenea, „celălalt ucenic”, care era Ioan, la început a avut doar o privire superficială, Biblia afirmă: „S-a plecat şi s-a uitat înăuntru, a văzut fâşiile de pânză jos, dar n-a intrat.”  (v.5) Tot de departe a văzut şi Ioan, doar fâşii de pânză.

2. Priviri specifice dar nu suficiente…

Simon Petru, care alerga mai încet, a ajuns la mormânt, a văzut la fel ca Ioan fâşiile de pânză jos, dar spre deosebire de acesta, a observat un detaliu:  „Iar ştergarul care fusese pus pe capul lui Isus nu era cu fâşiile de pânză, ci făcut sul şi pus într-un alt loc singur.” Ioan 20:7. Petru s-a uitat puţin mai atent, dar nu a fost suficient să observe faptul că totul era pus în ordine în urma învierii Regelui.

3. Priviri suficiente şi salvatoare…

Când ucenicii au plecat, mulţumiţi cu făşii de pânză, piatra dată la o parte, mormântul gol, ştergar aranjat, Maria a rămas. Ea dorea ceva mai mult! Pe ea nu a mulţumit-o nici faptul că i-au vorbit îngeri „albi”(v.12). Ceea ce dorea ea era să ştie unde e Domnul ei! Şi în final a reuşit să-l vadă, privirile ei pline de căutare arzătoare s-au întâlnit cu privirile calde ale Salvatorului ei, Hristosul înviat!

Îţi doresc de acest Paşte să nu te mulţumeşti cu „fâşii de pânză”, „mormânt gol”, „piatra dată la o parte”, „ştergar”, nici măcar nu mai are rost să amintim de „ouă roşii”, „iepuraşi” şi altele (deoarece nu apar în Biblie!), ci să fii mulţumit doar atunci când L-ai văzut pe Hristosul înviat! Fie să-l vezi în casa ta, în serviciul tău, în viaţa şi viitorul tău! Hristos a înviat!… Şi asta trebuie să se vadă în trăirea ta!

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Ioan, Predici și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s