Mai mult decât o înscriere…


Mai mult decât o înscriere…

Luca 2:1-7

Când toţi trebuiau să se înscrie, fiecare în locul său natal, Iosif şi Maria au pornit şi ei din Nazaret spre Betleemul Iudeii. Au parcurs aproximativ 110 km şi aparent ai zice că doar pentru a împlini edictul recensământului. Primele cinci versete ale capitolului 2 vorbesc parcă doar de înscriere… Şi totuşi la o analiză mai atentă vei observa că scopul pentru care au ajuns cei doi logodnici în Betleem era mai mult decât o simplă înscriere… era vorba de o:

1. Împlinire (v.5)

Avea să se împlinească una dintre cele 17 profeţii mesianice legate în mod direct de naşterea lui Mesia. Profetul Mica (în 5:2) afirma că Mesia se va naşte în Betleemul lui Iuda. Deşi Iosif şi Maria locuiau în Nazaret, totuşi ei au fost nevoiţi să ajungă în Betleem exact în momentul în care „s-a împlinit vremea în care trebuia să nască Maria”. Ei au ajuns în Betleem nu doar pentru că împăratul roman Cezar Augustus a emis decretul recensământului, ci mai ales pentru că Regele regilor a decretat că Mesia se va naşte în Betleem. Această promisiune trebuia să se împlinească, şi s-a împlinit întru totul. De aceste sărbători îţi doresc nu doar să bifezi faptul că ai mai participat la încă un Crăciun, ci să fii absolut sigur că tot ce ţi-a promis Domnul va împlini. Dar aceasta te obligă ca şi tu să împlineşti tot ce I-ai promis!

2. Întâlnire (v.7,17)

Maria după ce l-a născut pe Isus, a uitat de toate durerile şi cu siguranţă s-a grăbit să-L ia în braţe. Oare ce-a simţit ea când L-a ţinut în braţe pentru prima oară pe Pruncul Prinţ?… Acolo nu era doar o legătură dintre mamă şi fiu, ci mai ales una dintre creatură şi Creator… Acolo era întâlnirea de la cel mai înalt nivel. Această întâlnire a răsturnat multe dintre gândurile ei.

Să ne amintim acum puţin de păstorii care l-a vestea adusă de mesageri angelici, au uitat de propriile lor turme şi mai ales de riscurile la care le expun şi s-au „dus în grabă” la Betleem. Nu ştiu cât de repede au găsit grajdul, însă ştiu că în momentul în care au intrat în el au văzut pe Maria, pe Iosif şi Pruncul. Observaţi că la început au văzut ceea ce era obişnuit: pe Maria şi pe Iosif, şi nu s-a întâmplat nimic, însă în momentul în care „L-au văzut” pe Prunc s-a produs minunea: au început să vorbească tot ce au auzit despre El. Miracolul s-a produs doar în momentul întâlnirii cu Mesia. Era întâlnirea care provoca transmiterea mesajului divin. Deşi acest Copil nu le-a transmis nimic inteligibil, totuşi întâlnirea cu El i-a schimbat! Pruncul le-a transmis un mesaj prin „gânguritul” Său, dar mai ales prin toate lucrurile care erau exact l-a fel cum le spusese îngerul, astfel că ei s-au întors lăudând pe Dumnezeu „pentru toate cele ce auziseră şi văzuseră” (v.20).

3. Întoarcere (v.20)

Atât de puternic i-a schimbat încât i-a determinat să se întoarcă „slăvind pe Dumnezeu”. Ei nu-l lăudau nici pe Iosif, nici pe Maria, ci doar pe Dumnezeu. Pe Dumnezeul care se afla atât în cer, cât şi în iesle.

Fie ca în urma acestor sărbători să nu rămâi doar cu amintirea lor, ci să ai parte de împlinirea tuturor promisiunilor a căror vreme a ajuns, să te întâlneşti în mod real cu Domnul Isus Hristos şi să te întorci la activităţile tale obişnuite lăudându-L doar pe Dumnezeu.

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Luca și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Mai mult decât o înscriere…

  1. Pingback: Mesaje biblice privitoare la Naşterea Domnului Isus Hristos | cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.