Lupta pentru identitatea reală…


Lupta pentru identitatea reală…

Mat. 16:1-12

În lumea contemporană se poartă să ai cel puţin două identităţi. Aceasta începe de la măştile diferite pe care le poartă oamenii şi se continuă inclusiv cu identităţi duble în spaţiu online. Creştinul este chemat să lupte împotriva identităţii duble (făţărniciei) şi să aibă o identitate unică şi în aelaşi timp reală! Cum să ai o identitate reală într-o lume de falşi?

1. Interior curat, iar mai apoi imagine curată („s-au apropiat de Isus” – v.1)

Fariseii sunt condamnaţi de Biblie deoarece au imagine impecabilă, însă o inimă de insuportat (Mat. 15:8).

Ei doar se spălau pe mâini înainte de prânz (fapt care nu e deloc rău), însă nu îşi spălau şi interiorul de gânduri şi vorbe murdare… Ei spălau partea de afară a paharului, ca să pozeze ok, iar partea din lăuntru o sorbeau cu tot cu impurităţi. Erau morminte, însă văruite. Dacă tot sunt morminte măcar să fie în alb, să arate bine… Însă Isus demască acest timp de trai întotdeauna. Dacă vrei să ai o identitate reală caută mai întâi să ai o inimă curată şi imaginea va fi o chestiune de timp!

2. Intenţii corecte („ca să-L ispitească” -v.1)

Care sunt intenţiile tale când mergi la o biserică? De ce realizezi o slujbă în cadrul unei întâlniri? Ce ai în interior când pari a-l căuta pe Isus? Fariseii au fost chiar candidaţi la botezul lui Ioan, şi poate dacă ar fi venit la bisericilor noastre i-am fi botezat primii, însă Duhul Sfânt l-a călăuzit pe Ioan să vadă care este adevărata lor intenţie, care îi determină să vină la botez, aceasta fiind aceea de a scăpa de mânia viitoare, nu de a fi salvaţi cu adevărat şi de a face fapte vrednice de pocăinţă. Fariseii îl căutau pe Isus, dar numai ca să-l prindă cu vorba sau chiar ca să-l omoare… Tu de ce-L cauţi?

3. Intimitatea cu Domnul Isus Hristos

Fariseii nu putea avea timp real pentru Isus. Ei erau pe urmele Lui însă nu cu scopul de a petrece timp cu El, ci doar pentru a-l prinde realizând ceva greşit. În contrast cu atitudinea lor, ucenicii sunt atât de sinceri! Când Isus le subliniază că trebuie să se păzească de „aluatul Fariseilor şi al Saducheilor” ei spun ceea ce gândesc, fără să încerce să aibă o identitate dublă, şi anume că au uitat să ia pâini pentru masa lor şi a lui Mesia. Isus nu le reproşează de ce gândesc doar aşa, ci de ce se îngrijorează („de ce ziceţi”) privitor la pâini, realizându-le o corecţie de natură doctrinară şi subliniindu-le că aluatul Fariseilor este făţărnicia. Aşadar, ucenicii pentru că au fost transparenţi şi au dorit cu adevărat să fie într-o stare apropiată de Domnul Isus au reuşit să dobândească o identitate reală.

Luptă şi tu pentru identitatea ta reală!

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Matei și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Lupta pentru identitatea reală…

  1. Misiunea Elohim zice:

    Un mesaj adevărat, cred că e bine să fim ca și fariseii în ce privește râvna pentru Legea lui Iahve și devotamentul acestora însă trebuie astăzi și acum să ne dezicem în mod definitiv de formalismul religios care afișează în exterior ceea ce țipă lăsând în interior ceea ce moare. Dumnezeu în Isus Christos, Domnul nostru să te binecuvânteze frate Caleb, amin! :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.