Sunetul prin care eşti umplut….


Sunetul prin care eşti umplut….

Fapte 2:1-21

În odaia de sus pe când toţi cei aproape 120 de fraţi erau „toţi împreună în acelaşi loc”, deodată (fără regizare…) „a venit  din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa unde şedeau ei.” M-am întrebat cum se poate ca un sunet să umple o casă?… Şi aceasta mai ales când în contemporaneitate sunt atâtea sunete care golesc atât inima cât şi casele noastre…

Răspunsul e clar şi anume că numai Duhul Sfânt poate produce un astfel de sunet că să umple!

Sunetul prin care eşti umplut:

1. Provine din sus (v.2a)

„a venit din cer!”(v.2a) Nimeni altcineva nu poate pecetlui cu Duhul Sfânt decât Dumnezeul Triunic (v. 33)

2. Pătrunde sufletul (v.4)

„şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi…” Să reţinem că acesta a fost doar un început! Au început să vorbească şi mai apoi cartea Faptele Apostolilor ne relatează că au şi continuat să vorbească în alte limbi, atât ei cât şi toţi ceilalţi care au fost botezaţi cu Duhul Sfânt (Fapte 10:46; 19:6).

Experienţa vorbirii în alte limbi e greu de descris în cuvinte însă ceea ce afirmă apostolul Pavel în 1Cor. 14:2,4a („cine vorbeşte în altă limbă nu vorbeşte oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înţelege şi, cu duhul, el spune taine.„; „Cine vorbeşte în altă limbă se zideşte pe sine însuşi„) consider ca fiind mai mult decât suficient.

3. Proclamă Scriptura (v.11;16-21; 25;34)

Toţi cei veniţi la Ierusalim cu ocazia sărbătorii Rusaliilor au fost atraşi spre odaia de sus prin sunetul produs la început, astfel că acest sunt a avut şi rol de popularizare a evenimentului botezului cu Duhul Sfânt pentru ca mai apoi apostolul Petru să le predice Scriptura, atât ca împlinire a profeţiilor din Ioel şi din Psalmi cât şi a planului de mântuire realizat prin moartea, înviere şi înălţarea Domnului Isus Hristos (v.22-36).

Fie ca şi în inima ta, drag cititor să se producă această umplere a Duhului Sfânt şi viaţa ta să fie guvernată de pocăinţă, plinătate şi promovare a planului mântuitor al Domnului nostru Isus Hristos!

 

Reclame

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com Tel. fix: 0264-433.338 Mobil: 0747-322.955
Acest articol a fost publicat în Fapte și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s