Păzeşte prezenţa lui Dumnezeu în inima ta!


Păzeşte prezenţa lui Dumnezeu în inima ta!

1 Sam. 7:1-3

„ca să păzească chivotul…”

Chivotul Domnului  în Vechiul Testament reprezenta prezenţa lui Dumnezeu printre evrei. Astfel că după şapte luni de absenţă a chivotului din spaţiul ebraic (1 Sam. 6:1) într-un mod supranatural acesta s-a întors între evrei, a fost aşezat în casa lui Abinadab şi a fost nevoie să fie păzit de cineva. Dintre toţi bărbaţii posibili unul singur a decis să fie păzitorul chivotului, şi anume: Eleazar.  Slujba lui Eleazar e de fapt slujba fiecărui creştin autentic, adică aceea de a păzi prezenţa lui Dumnezeu în inima lui! Îngrijorearea adevăratului creştin trebuie să fie: „Nu cumva să plece Domnul din inima mea!”

Păzeşte prezenţa lui Dumnezeu în inima ta având:

1.O inimă schimbată (1 Sam. 10:9)

Atât Eleazar, cât şi Saul înainte de a fi calificaţi pentru a intra în slujba pregătită de Dumnezeu pentru ei au avut nevoie de schimbarea inimii!

Despre Saul ni se afirmă că „de îndată ce Saul a întors spatele ca să se despartă de Samuel, Dumnezeu i-a dat o altă inimă” (1 Sam. 10:9)

2.O inimă sfinţită (v.1c; 1Pet. 3:15)

„şi au sfinţit pe fiul său Eleazar ca să păzească chivotul Domnului”.

3. O inimă slujitoare (v. 3)

îndreptaţi-vă inima spre Domnul şi slujiţi-I numai Lui” (v.3c), era porunca profetului Samuel, iar ca reacţie aceştia au renunţat la dumnezeii străini „şi au slujit numai Domnului„(v.4)

Oricare ar fi preţul pe care trebuie să-l plăteşti: Nu-L pierde pe Dumnezeu din inima ta! Păzeşte-I prezenţa în inima ta!

P.S. Pentru cei ce doresc să urmărească întreg mesajul click aici.

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com caleb.nechifor[at]liceulprodeo.ro Tel. Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în 1 Samuel, Conferinţe, Conferinţe de tineret, Paris. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.