12A și 12B, Drum bun pe calea devenirii


Dragi absolvenți,

Cred că nimeni nu s-a gândit în urmă cu peste două luni că, în data de 10 martie, sunetul de clopoțel va fi ultimul fizic pe care l-ați auzit în cei 12 ani de școală. Altfel ne-am fi luat rămas-bun, altfel ne-ați fi zâmbit nouă, profesorilor, altfel ne-am fi predat ultima oră în forma tradițională, altfel v-ați fi uitat la bancile în care ați stat ani de zile și care au fost martore la visele voastre, la zilele bune și mai puțin bune, la emoțiile provocate de anumite ore și la tot ce a însemnat viața de elev. Cu toate acestea, iată-ne în ultima voastră zi de școală când, chiar dacă nu ați auzit fizic un ultim sunet de clopoțel, să știți că există emoțiile noastre ca dascăli și ale voastre ca elevi, când ne dorim atât de intens ca toate visele voastre care sunt după voia lui Dumnezeu să se împlinească…momente când privim înapoi și suntem bucuroși de tot ce a însemnat experiența celor patru ani de liceu, de modul în care v-ați maturizat, de faptul că ați pășit, copii fiind, și azi ieșiti adulți. Vă dorim putere, înțelepciune, dragoste la orice pas, să aveți trecere în fața lui Dumnezeu și în fața oamenilor și să nu uitați că doar alături de Dumnezeu veți putea ieși ,,mai mult decât biruitori” în toate lucrurile.
Drum bun pe calea devenirii voastre și, de-a lungul timpului, să priviți cu drag și cu mândrie că ați fost elevi la Pro Deo.

Cu drag, colectivul de profesori al Liceului Teoretic Creștin Pro Deo Cluj-Napoca

12A
12B

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com caleb.nechifor[at]liceulprodeo.ro Tel. Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 12A și 12B, Drum bun pe calea devenirii

  1. Ciortea Andrei zice:

    Multumim, domn’ profesor, pentru cuvintele frumoase cu care ne-ati incurajat. Multumim ca ne-ati fost diriginte si ne-ati rabdat pana la capat; multumin de sfaturile pe care nu le-ati ezitat sa ni le dati, desi eram sceptici la toate subiectele. Ne vom aminti de sfaturile dumneavoastra cu placere. Chiar daca nu v-am ascultat tot timpul cand ne vorbeati si nu prea am ramas cu multe dintre indrumarile date, stim ca vom putea apela la dumneavoastra si sa va intrebam “orice”. Totusi, aleg sa spun ca acest final nu ne va desparti, ci nu ne vom mai vedeam atat de des. Consider ca toata stradiunta pe care ati depus-o in noi va da roade si veti fi mandru de noi pentru toate reusitele noastre.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Hădărugă Elena zice:

    Când mă gândesc la dumneavoastră, îmi aduc aminte de orele de dirigenție, unele pline de râsetele noastre, altele mai puțin voioase; de sfaturile pline de dragoste pe care ni le ofereați; de zilele de post pe care le țineam împreună cu dumneavoastră în ceea ce privește bacul, viitorul nostru; dar mai ales mă gândesc la rugăciunile purtate de dumneavoastră pentru noi, pentru că știu că nu au fost puține. V-ați dedicat total in dezvoltarea noastră, și pentru asta vă mulțumim și vă suntem recunoscători. Deși acum 4 ani orele de dirigenție păreau a fi multe la număr, acum s-a dovedit ca au fost prea puține și nu am știut întocmai cum să le prețuim cu adevărat sau să profităm de ele la maxim. Oricum, deși nu vom mai fi in formatul “diriginte-elevii săi”, așa cum a spus și Ciortea Andrei: știm că vom putea apela la dumneavoastră și să vă întrebăm “orice” , în viitor. Ne-ați fost ca un al doilea “părinte-tată” mereu pregătit cu câte vreun sfat, sau să ne mai atrageți atenția, din dragoste desigur, că nu este tocmai bine ceea ce facem. Vă mulțumim că ați crezut și încă credeți în noi că putem deveni niște oameni adevărați. Nu ați fost doar un diriginte prezent fizic printre noi, ci și unul spiritual: ați fost un exemplu de urmat in umblarea noastră cu Isus pe pământ! Fiți veșnic binecuvântat!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.