Maxime


  Biblia

Exprimă in paginile ei gandul lui Dumnezeu, calea mantuirii, soarta păcătosilor si fericirea vesnică a urmasilor lui Hristos. Doctrinele ei sunt sfinte, principiile ei călăuzitoare sunt obligatorii, istorisirile ei sunt adevărate, iar hotărarile ei nu se schimbă.

Citeste-o ca să fii mai intelept, crede-o ca să fii in sigurantă si trăieste-o ca să fi sfant. Ea este lumina care te călăuzeste, hrana care te sustine si mangaierea care te reconfortează.

Biblia este hrana călătorului, toiagul pelerinului, busola pilotului, sabia soldatului si statutul crestinului. De pe paginile ei aflăm că paradisul este accesibil, cerul s-a deschis, iar portile iadului au fost invinse.

Subiectul grandios al acestei cărti este HRISTOS, intentia ei este binele nostru, iar scopul ei final este gloria lui Dumnezeu.

Biblia trebuie să ne umple gandurile, să ne stăpanescă inima si să ne indrume pasii. Citeste-o pe indelete, in mod regulat si cere-I lui Dumnezeu in rugăciune să-ti descopere intelesul ei. Ea este o mină de diamante, un paradis al slavei si un fluviu de bucurie. Ea ti-a fost dată pentru acum, va fi deschisă la judecată si amintirea ei va rămane nestearsă. Ea ne invită s-o citim cu cea mai inaltă responsabilitate, ii condamnă pe toti cei care tratează cu usurintă continutul ei sacru si ii răsplăteste pe cei care se dedică acestei mărete lucrări.

Biografie


“În prima zi a anului întâi, din cea de-a doua numărătoare a timpului, un prunc numit Isus , a lăsat în spatele universului hainele Sale cele veşnice şi s-a strecurat prin grilajul stelelor neobservat, poposind pe insula de lut a nemărginirii.
Mii de ani i s-a pregătit calea.

Un ţesător de vise din Ur numit printr-o asociaţie de idei Avraam i-a întins un covor de credinţă de la muntele Moria până la Emaus.
Un lucrator cu ziua din Madian, lăsându-şi la o parte ţarina clipei lui a săpat cu târnăcopul blândeţii 80 de ani bătut de vântul pustiului ca să-i deschidă o trecătoare prin muntele istoriei.

 

Renumitul dăltuitor de psalmi din valea terebinţilor cu o praştie şi câteva pietricele a făcut de strajă în jurul Betleemului ca să-i păzească locul naşterii.

Câţiva necunoscuţi i-au făcut ieslea iar alţii i-au prins în cuie neştiute grinzile staulului.

Nenumăraţi oameni au cărat în palmele lor de ţărână, pământ şi i-au înălţat un deal de pe care sa-l vadă cerul şi pământul.

O fecioara l-a coborât de pe zidul cerului în lume, unde a crescut cu pâine şi cu apa obişnuită zi de zi, învaţând pe oameni cum să facă binele din orice farâmă de clipă, din orice respiraţie oricât de neînsemnată.

Apoi a spălat pamântul cu sângele Lui, ştergându-l cu camaşa şi de atunci pe colţul de iarna al universului, în bătaia de viscol a păcatului sub un adăpost de stele, vinde îmbrăcamintea caldă a Cuvântului lui Dumnezeu, vinde băutura fierbinte a jertfei Sale pe un dinar de credinţă, pe drahma inimii.

Rezemat de cruce cu braţele pline de daruri preţioase mă strigă invitându-mă la cel mai avantajos schimb.

Pentru lacrima Sa cât Cerul, lacrima mea cât mine îmsumi, cât propriul meu trup. “

Autor necunoscut (preluat de pe http://ciresarii.ro/new/show_editorial.php?id=54 )

 

Familia…

preluat de pe bethany.cc: Pastor Luigi Mitoi

Familia este locul marilor împliniri sau… dezamagiri, care afecteaza pozitiv sau negativ toate celelalte domenii ale vietii. Experienta vietii de familie ofera un evantai de trairi interioare care îmbina bucuria cu tristetea, fericirea cu dezamagirea, succesul cu falimentul, odihna cu epuizarea. Familia este locul unde sotul si sotia, parintii si copiii devin prieteni pentru totdeauna. Din experientele lor au luat nastere cuvinte de întelepciune:

• Fericit în viata de familie este cel care, având o a doua sansa, s-ar casatori cu aceeasi persoana.

• Înainte sa-i critici sotiei defectele, adu-ti aminte ca tocmai ele au fost motivul pentru care nu s-a putut casatori cu un sot mai bun.

• Pentru succesul în casatorie nu este de ajuns sa gasesti un partener potrivit; ceea ce mai trebuie este sa fii si tu un partener potrivit.

• Daca vrei sa fii tratat acasa ca un rege, trateaza-i sotia ca pe o regina (si invers).

• Ar fi cu mult mai putine divorturi daca sotii ar încerca sa-i pastreze sotiile cu aceesai pasiune cu care s-au straduit sa le cucereasca.

• Daca cineva ti-ar da câte 10 centi pentru fiecare cuvânt frumos spus partenerului si ti-ar cere câte 5 centi pentru fiecare cuvânt urât spus, ai fi un om bogat sau sarac?

• Primul ,,detector de minciuni” a fost facut din coasta unui barbat si de atunci nu a trebuit sa i se faca nici un fel de îmbunatatire!

• Nimeni n-a inventat înca un test de inteligenta mai bun decât… viata de casnicie.

• Pe peretele unui magazin de vopsele si tapet era un anunt: ,,Sotii care aleg culorile trebuie sa aiba aprobare scrisa din partea sotiilor.”

• Traieste în asa fel încât atunci când oamenii îi vor spune copilului tau ca seamana cu tine, sa nu-i fie rusine.

• Nici scoala si nici Biserica nu pot înlocui familia în educatia copiilor.

• Împarat sau om de rând, cel mai fericit este cel ce-i gaseste fericirea acasa.

• Parintii n-ar trebui sa-i minta pe copiii lor niciodata, nici macar atunci când pare a fi în folosul lor.

• Minciuna este foarte periculoasa chiar si în cantitati mici, pentru ca deterioreaza constiitna, or aceasta, împreuna cu dragostea, sunt lucruri de valoare eterna.

• Opusul iubirii nu este ura, asa cum se crede de obicei. Ura, cu toate efectele ei negative este un sentiment care tine seama ca celalalt exista. Opusul iubirii este ceva mult mai rece si mai distrugator, mult mai plin de cruzime, opusul iubirii este indiferenta; aceasta… ucide.

• În general exista doua greseli în conflictul dintre generatii, prima este ca cei tineri cred ca inteligenta înlocuieste experienta, iar cea de-a doua este a celor în vârsta care cred ca experienta poate înlocui cu succes inteligenta.

• Sa nu crezi ca ai pierdut timpul degeaba daca copiii tai ti-au auzit sfaturile, dar nu le-au pus în practica. Peste ani de zile ei si le vor reaminti, le vor împlini si le vor spune la rândul lor copiilor pe care-i vor creste.

• Pentru o mama, fiul ei nu înceteaza niciodata sa fie un copil; iar fiul nu a ajuns cu adevarat adult decât atunci când întelege si accepta acest adevar despre propria lui mama.

• Cuvântul evreiesc pentru parinte este ,,horim” care deriva de la ,,moreh” – învatator. Primul si cel mai mare învatator al copilului trebuie sa fie în familia lui. De asemenea, cel mai mare dar pe care-l pot face parintii copiilor, este propria lor prietenie.

• Tatii nostri ne-au învatat cum ar trebuit sa fim; mamele noastre ne-au învatat ceea ce suntem.

• De obicei un tata vrea ca fiul sau sa fie asa cum… n-a reusit el sa fie.

• O mama aflata pe patul de moarte a spus sotului ei despre viitoarea revedere în slava: ,,Când vii acasa sa aduci pe toti copiii cu tine”. Singurul lucru pe care-l putem lua cu noi în slava este… familia.

“Numai acela va misca lumea, care nu se lasa miscat de lume!” Ch.H.Spurgeon

Fii diferit ca EL, dar niciodata diferit de El…

Din cuvintele lui Ion Plugarul de Ch.H.Spurgeon

Căminul

“Cuvântul aceesta îmi sună totdeauna în urechi ca ceva fermecător. Fie o colibă acoperită cu stuf, fie un castel, asta n-are a face, însă acasă este acasă şi toată lumea nu-i alt loc ca acasă. Vrăbiile ciripesc dulce şi lăstunii chiuie în jurul locului făcut anume pentru bucuria şi odihna mea. Orice pasăre îşi iubeşte cuibul ei, iar cucuveaua n-are loc mai drag sub lună decât vechile ruine şi chiar vulpea îşi închipuie că viziuna ei de sub deal este un loc în adevăr plăcut. Dacă bălanu stăpânului meu ştie că merge acasă, nu mai este nevoie să-l atingi cu biciul, pentru că singur găseşte cu cale sa-şi dea toată osteneala; şi eu sunt de aceeaşi părere, fiindcă drumul spre casă îmi este cel mai plăcut drum din ţară. Fumul care iese din coşul casei mele, îmi este mai plăcut decât focul din vatra altuia şi mă uit la el cu drag. E frumos să-l vezi şerpuind pe sub copaci şi apoi ridicându-se domol în sus. Cartofii reci de pe masa mea sunt mai buni decât friptura de pe masa vecinului, iar curpenii din poarta mea miros mai frumos ca oricare alţii. Când stai la prieteni, ei fac ce pot ca să te mulţumeacă, dar tot nu-i ca la tine acasă. …Oricât de bine ar fi în altă parte, tot nu-i ca acasă. Acasă este acasă, ce vrei!… Orice cocoş poate să cânte voios pe grămada lui de gunoi, iar în curtea lui câinele se simte leu… Între pereţii casei lui măturătorul se simte stăpân…”

circumstantele-umile-din-ieslea-betleemului.ppt

eu-sunt-domnul-medicul-tau.ppt

fiti-tari-in-domnul.ppt

mai-multa-lumina.ppt

7 răspunsuri la Maxime

 1. TILEA MARINEL zice:

  @FAMILIA
  …,FAMILIA E LOCUL UNDE CEI DOI TREBUIE SA SE MANTUIASCA…!iertati-ma!,-

  Apreciază

 2. Ţilea marinel zice:

  Căsătoria
  Este parcursul celor doi de la chip la asemănare…,-

  Apreciază

 3. nu conteaza zice:

  Copiii sunt singura avere pamanteasca pe care o putem lua cu noi in cer dar,din pacate au devenit asa de scumpi ca numai familiile sarace si-i pot permite.

  Apreciază

 4. Cocko zice:

  Viata cu Isus este o speranta fara sfarsit. Viata fara Isus este un sfarsit fara speranta!

  Apreciază

 5. Anonim zice:

  Mi se pare putin „interesant” ca la rubrica – „licee”, „biserici” apar doar licee penticostale, biserici penticostale, dar la rubrica „pastori”, apar si pastori baptisti ! ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.