De mână cu Domnul Isus…


De mână cu Domnul Isus…

Marcu 8:22-26

E singurul caz din toate evangheliile unde ni se spune ca Isus a luat pe un om de mână şi la dus prin sat… A mai fost un bolnav de dropică luat de mână de Isus (Luca 14:4) şi mulţi alţii care au fost apucaţi de mână de Isus (soacra lui Petru- Mc. 1:31; leprosul din Galileia-Mc. 1:41; fiica lui Iair -Mc. 5:41; ), însă pe unul singur Isus l-a luat de mână şi la purtat prin sat, şi acesta a fost orbul din Betsaida.

1. Aduşi de alţii (v.22a)

Alţi Bolnavi vindecaţi de Isus aduşi de alţii:

  • slăbănogul din Capernaum (Mc. 2:3)
  • un surdo-mut (Mc. 7:32)

2. Având intimitate cu Isus (v. 23a)

Isus l-a luat de mână şi a tranversat cu el satul… Ce-o vi zis oare sătenii? Cum o fi reacţionat ei? Isus avea mâna lui în mâna Sa… Nu au vorbit nimic, dar simpla atingere a Mâinii Lui de a orbului oferea o relaţie personală, intimitate cu Hristos!

3. Acceptând soluţia Domnului (v.23b)

Când l-a prins Isus de mână nu s-a zmâcit, nu a comentat, nici măcar nu a întrebat unde vrea să îl ducă. Mai mult, când Isus i-a pus scuipat pe ochi nu I-a cerut lui Isus explicaţii… (Putea spune: „Dar ce fel de medicament e asta?” Sau”Ceea ce îmi ceri tu Isus este total neigienic… Scuipat?”)

Ţine minte „scuipatul” pe care ţi-l pune Isus pe ochi e mai bun decât orice alifie a pământului! Acceptă soluţia lui, chiar dacă aceasta presupune „scuipat”!

4. Ascultând atent (v.25)

După ce Isus i-a spus să se uite, orbul a mărutirisit neclaritatea văzului său, iar Isus l-a atins din nou poruncindu-i să se uite ţintă!

Pare a fi un paradox: să fii de mână cu Isus, să ţi se  pună scuipat pe ochi şi apoi să te antigă Isus de două ori, şi să mai fie nevoie de ceva? Observaţi că până în acest moment orbul nu a făcut altceva decât să accepte voia lui Isus, însă pentru a vedea totul desluşit era nevoie ca şi el să facă un pas. Acum era testată ascultarea lui. El trebuia să privească ţintă. Şi a realizat acest lucru… Şi minunea s-a produs: ” a văzut totul desluşit.”

Despre dr. Caleb Nechifor

Sunt robul Regelui meu: Domnul Isus Hristos. Email: cotnike[at]yahoo.com sau calebnechifor[at]yahoo.com caleb.nechifor[at]liceulprodeo.ro Tel. Mobil: 0747-322.955 Pentru mai multe detalii: https://calebn.wordpress.com/contact/
Acest articol a fost publicat în Marcu și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.